Включи се в акция "Не на тормоза в училище!" по случай Деня на розовата фланелка

Включи се в акция "Не на тормоза в училище!" по случай Деня на розовата фланелка

Клуб "Добросторници", СУ "Неофит Бозвели", Варна
Мисията е от 20 February 2023 до 22 February 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

 Поредна съвместна инициатива с Ученическия съвет. Отбелязахме Деня срещу тормоза в училище с редица дейности.

Изготвен от УС бе афиш с призив да се облечем в розово на 22.02.2023г., в знак на съпричастност към жертвите на тормоза. С педагогическия съветник г-жа Бошнакова си поговорихме за агресията, а в часовете по Занимания по интереси обсъдихме различни ситуации за разграничаване на агресивно от приятелско отношение.

С помощта на УС и г-жа Бъчварова изработихме табло със ситуации "Приятел или Насилник", което закачихме във фоайето на начален етап и друго табло, което поставихме на главния вход на училището. Размножихме, нарязахме и ламинирахме малки розови фланелки с надпис „Не на тормоза в училище, но не за ден!“ за учениците и сърца с позитивни думи за учителите, с които посрещнахме всички на главния вход. Не подминахме и малките ни приятели от група "Теменужка", където всяко дете трябваше да ни каже по две добри думи. "Идеята за това дойде спонтанно" - казва Кристиана Хр. 


Какво?

По случай Деня срещу агресията в училище, ще поканим педагогическия съветник, за да си поговорим по темата. Заедно ще изработим малки розови фланелки, които да раздадем на учениците от начален етап. За главния вход ще изработим табло със ситуации - Приятел или Насилник, с които всеки ученик ще може да се запознае и сам да открие правилното и добронамерено поведение.

Кога?

20.02. - 22.02.2023г. за осъществяване на мисията.

Къде?

СУ "Неофит Бозвели" - гр.Варна.

Нужна екипировка?

Не е необходима екипировка.

Защо?

Не на тормоза кажи

и правилното отношение и поведение избери!

На приятелите си обич и подкрепа дари 

и добър човек се назови!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Елица Б. - етаж 4 в крилото на начален етап.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!