Вдигни тост с чаша чай с мед за здравето си

Вдигни тост с чаша чай с мед за здравето си

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 7 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Последната мисия на клуб "Ангелски сърца" за месец февруари, бе изпълнена днес с много емоция, усмивки и благодарности.  Мисията "Порция чай на ден - вдигни тост за здравето си"  беше изключително интересна и с удоволствие се приемаше всяка чаша чай.  Героите неуморно предлагаха чаша топъл чай с мед и разказваха на всеки колко е здравословен чая и че трябва да се консумира всеки ден. Бяха направени и раздадени брошури с информация за ползите от чая, както и разноцветни стикери, които гласяха "Порция чай" и "Порция здраве"! Здравето е много важно и ние трябва да се грижим за него, а чай може да се консумира ежедневно, за да се подобри цялостното здравословно състояние на организма. Беше използван и самовар за чай, от който бяха изключително впечатлени и малки и големи! Училището ухаеше на билки през деня!Така днес, въпреки че официално в СУ "Николай Катранов" не бе регистриран нов световен рекорд по масово пиене на полезната топла напитка, със сигурност чаят донесе на ученици и учители огромна доза добро настроение и стотици усмивки.

Пазете се! Бъдете здрави и ежедневно консумирайте чай!

Какво?

Предизвикани от месечното предизвикателство "Здраве и неравенства", героите от клуб "Ангелски сърца" решиха  да организират инициативата "Порция чай на ден - вдигнете тост за здравето си!"

Цитатът - "Не се чувствам много като Пух днес", каза Пух.  "Ето - каза Прасчо - ще ти донеса мед и чай, докато се почувстваш” породи голям интерес към чая и неговите ползи, история  и други интересни факти, както и консумацията на мед в него. Героите смятат в рамките на един ден да предлагат по чаша билков чай с домашен мед на всички ученици. Да ги запознаят по-обстойно с ползите от чая и колко е важно пиенето на тази напитка! За целта ще бъдат използвани електрически кани, самовари, чай и мед! Добротворците ще изработят диплянка - тип "брошура" в която ще опишат какво носи пиенето на чая и много интересни факти за неговото възникване.

Кога?

07.03.2023 г. от 10:00 до 16:00 ч.

Къде?

Мисията ще бъде проведена в училище, на първия етаж на сградата.

Нужна екипировка?

Всичко ще бъде осигурено - чаши, мед, ел.кани, самовар, лъжички и други.

Защо?

Здравето е много важно и ние трябва да се грижим за него, а чай може да се консумира ежедневно, за да се подобри цялостното здравословно състояние на организма.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клубът ще бъде оповестена предстоящата мисия и всеки желаещ е добре дошъл! 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!