Усети тръпката на голямата сцена! Участвай в честванията за Празника на СУ “Неофит Бозвели“- гр. Варна

Усети тръпката на голямата сцена! Участвай в честванията за Празника на СУ “Неофит Бозвели“- гр. Варна

Клуб "Добросторници", СУ "Неофит Бозвели", Варна
Мисията е от 6 March 2023 до 2 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Във връзка с месечната тема “Достъп до култура“ решихме да разкажем за честванията на патронния празник на нашето училище.  

Създадена бе организация с различни творчески работилници, до които имаха възможност да се докоснат всички желаещи, потапяйки се в атмосферата на културния живот в училището. В програмата за празника бяха включени: Изложба на талантливи ученици с тема по избор: "Това сме ние", "Училище на бъдещето", "Моето училище в бъдещето", „С четка в ръка, творим красота"; Викторина - „Мислим си, че знаем всичко“; Творческо писане на есе на тема по избор: " Моето училище ", "Времето е в нас и нашите мечти"; „Училището и патрона“ в постери: За историята на училището и за живота и делото на патрона; забавления на спортната площадка:”Заедно спортуваме, заедно празнуваме! Бъди активен – спорт за здраве!” и др.

Кулминацията на честванията бе празничния концерт, който се състоя на 2 май в Зала1 на Фестивален и конгресен център във Варна. В пъстрата програма бяха включени фолклорни и съвременни танци и песни, както и специална спортна хореография. Сценарият и режисурата на концерта са дело на нашият енергичен и талантлив преподавател по хореография Станислав Тодоров. В сериозната двумесечна подготовка на събитието той бе подкрепен от своите колеги -учителите, а над 300 деца и ученици от различни възрастови групи се включиха с огромно желание за изява в многобройните репетиции и усетиха тръпката на голямата сцена. Наши гости на сцената бяха и ученици от Средно училище за Хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски", които участваха с две изпълнения. Част от красивите костюми бяха осигурени от училището, а други, заети от училища, с които се поддържат добри партньорски взаимоотношения.

Родители и близки аплодираха изявите на талантливите певци и танцьори от СУ "Неофит Бозвели". Сълзи от радост и усмивки грееха на лицата на всички. 

Какво?

По повод Празника на нашето училище ще бъде създадена организация с различни културни мероприятия. Всеки желаещ ще има възможност да се докосне и потопи в атмосферата на културния живот на училището. Част от планираните дейности са изложба, викторина, творческо писане на есе, създаване на постери, спортни мероприятия и празничен концерт. Ментори и жури в тези дейности ще бъдат нашите креативни и всеотдайни учители. За сценария и режисурата на концерта ще разчитаме на нашия неуморен хореограф Станислав Тодоров, а за подготовката и реализацията му - и на всички ангажирани. 

Кога?

За подготовка: 05.03. - 28.04.2023г.

За реализацията: 02.05.2023г.

Къде?

Място за провеждане на мероприятията: СУ "Неофит Бозвели";

За Празничния концерт: Зала 1 на Фесивален и конгресен център - гр.Варна.

Нужна екипировка?

Заредени с усмивки и ентусиазъм за участието им на голямата сцена. За всичко останало ще се погрижат Ръководството и Педагогическият колектив на СУ "Неофит Бозвели".

Защо?

В културните мероприятия за Празника на нашето училище се включи,

таланта си покажи и въображението си творчески изяви,

тръпката на голямата сцена усети,

 и усмивки и гордост на всички донеси!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с класния си ръководител.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!