Украси градските пейки с мисли на български народни будители

Украси градските пейки с мисли на български народни будители

Клуб "Щастливеца", Професионална гимназия по икономика "Алеко Константинов", Кърджали
Мисията е на 28 октомври 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

1-ви Ноември е Ден на народните будители. Това са хората, които са отдали своя талант, ум, а не малко от тях и живота си за своя народ. Ние знаем техните имена още от най-ранна възраст и сме им признателни, защото благодарение на тях сме запазили своята „ народна свяст”. Въпреки всички трудности и препятствия в нашата национална история сме успели да съхраним своята любов към всичко българско, към род и роден език, към родина.

Учениците от клуб "Щастливеца" украсиха пейките с мисли на български будители. Идеята е с подчертан патриотизъм и е с цел повдигане духа на нашите съграждани в условията на пандемия, припомняйки им, че за българите е имало и по тежки времена, с които те са се справяли и оцелявали.

Какво?

Идеята е да поставим мисли от народни будители на пейки в Градската градина с цел повдигане на патриотичния дух. 

Кога?

28.10.2020 г. от 14:00 ч. до 16:00 ч. 

Къде?

Градската градина в град Кърджали. Няма организиран транспорт.

Нужна екипировка?

Не е необходима специална екипировка. Всички необходими материали ще бъдат подготвени предварително от организаторите. При лошо време, моля носете дъждобран и чадър. 

Защо?

Идеята е с подчертан патриотизъм и е с цел повдигане духа на нашите съграждани в условията на пандемия, припомняйки им, че за българите е имало и по тежки времена, с които те са се справяли и оцелявали.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Който желае да се включи, моля да пише на имейл filiz_mustafa@abv.bg.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!