Украси градските пейки с мисли на български будители

Украси градските пейки с мисли на български будители

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 28 май 2020 до 8 юни 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Идеята беше на една oт доброволките в клуба с подчертан патриотизъм и беше с цел повдигане духа на нашите съграждани в условията на пандемия и извънредна епидемична обстановка, припомняйки им, че за българите е имало и по-тежки времена, с които те са се справяли и са оцелявали.

Заради дистанционното обучение и трудните контакти, както и ангажираността на част от доброволците с НВО, организацията не беше лесна. Най-напред поискахме разрешение от кмета на града да изпишем по една патриотична мисъл на всяка пейка по централната алея. Доброволците избраха мисли на наши будители и успели хора, подготвиха шаблони чрез изрязване, наложиха ги върху облегалките на пейките и напръскаха с боя във вид на спрей.

Подготовката на шаблоните беше трудоемка заради малките по размер букви, но доброволките се справиха блестящо! Имаше много емоции и покрай самото боядисване, но най-силният момент беше реакцията на гражданите, които искрено се възхищаваха на ентусиазма на доброволците.

// снимката е оттук

Какво?

Това е идея на една от нашите доброволки - да повдигнем духа на съгражданите ни в условията на пандемия и извънредна епидемична обстановка, припомняйки им, че за българите е имало и по-тежки времена, с които те са се справяли и са оцелявали. 

С разрешението на кмета на Вълчи дол ще изпишем по една патриотична мисъл на всяка пейка по централната алея. За да осъществим инициативата:

  • ще изберем мисли на наши будители и успели хора;
  • ще подготвим шаблони за надписите;
  • ще изпишем цитатите със спрей върху облегалките на пейките.

Кога?

Мисията ни е замислена по повод 2 юни - Ден на Ботев и загиналите за нашето освобождение.

Къде?

Вълчи дол.

Нужна екипировка?

Материали за изработване на шаблоните и спрей. 

Защо?

За да повдигнем духа на нашите съграждани.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с г-жа Мария Михалева, координатор на нашия клуб. 

// снимката е оттук


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!