Участвай в урок за решаване на екологичните проблеми и разделно изхвърляне на отпадъци

Участвай в урок за решаване на екологичните проблеми и разделно изхвърляне на отпадъци

Клуб "Героите на Йовков", СУ "Йордан Йовков", Тервел
Мисията е от 24 January 2024 до 31 January 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Проведохме два урока в 3а и 3б клас по подхода ,,Връстници обучават връстници''. Темата на заниятията беше ,,Опазване на природата и разделно изхвърляне на отпадъците''.

Повече информация ще намерите тук.

Какво?

Организираме уроци и игри, свързани с разделното изхвърляне на отпадъци по подхода "връстници обучават връстници". Идеята се роди от миналия Европейски ден на спорта в училище, когато организирахме подобен урок за четвъртокласниците в училищния двор. Този път искаме да отбележим 26 януари, Международния ден за опазване на околната среда, и 28 януари, Международен ден за намаляване на емисиите на въглероден диоксид. Най-напред доброволците ще направят план-конспект на урока. След това ще набавят илюстративен материал, презентация и материали за игрите. Третата стъпка е да се определят ролите - кои ще водят урока, кой ще заснема, кой ще приготвя материалите и кой ще договори точната дата, час и ученици, пред които ще се проведе урокът.  

Кога?

Първият урок ще се състои на 24.01., а вторият - на 25.01.2024 г. Часът ще се доуточни.

Къде?

Уроците ще се състоят в СУ "Йордан Йовков" гр. Тервел. Транспорт не необходим.

Нужна екипировка?

Само материалите за игрите могат да се носят. Доброволците ще са облечени с тениски с логото на клуба.

Защо?

Този, който обича природата и желае да промени нещо в живота си, за да я опази за нас и за бъдещето, винаги може да бъде полезен. Ако желаете да се изявявате, да бъдете лидер и да научите по-малките как се решават екологичните проблеми, може да се присъедините. Доброто е заразно!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За връзка с нас може да пишете на страницата ни в инстаграм.

Щом има желание, има и начин.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!