Участвай в Световната седмица на предприемачеството и създай предмет от рециклирани материали

Участвай в Световната седмица на предприемачеството и създай предмет от рециклирани материали

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е на 22 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По повод Световната седмица на предприемачеството учениците от нашето училище, съвместно с Центъра за работа с деца, организираха събитие, свързано с кръговата икономика, рециклирането и влиянието им върху опазването на околната среда. В инициативата участие взеха ученици от IV, VI, VIII, IX, X, XI и XII клас. В първата част най-малките ни запознаха с храните на бъдещето, след което доброволците представиха изработените от тях прекрасни композиции и колаж от отпадъчни материали - пластмаса, хартия, вестници, капачки, употребявани бутилки от вода. Разказаха за ползата от рециклирането и опазването на околната среда. В последната част големите ученици се състезаваха в решаването на казуси и представиха новаторски идеи за кръгова икономика.


Какво?

По повод Световната седмица на предприемачеството – събитие, което тази година чества своята 15-годишнина в България – доброволци от нашия клуб решиха да се включат в инициативата. Тя е организирана от по-големите ученици от нашето училище, обучаващи се в професионално направление “Електронна търговия”. Тази година темата беше "Предприемачество и кръгова икономика". Темата е свързана с рециклирането и опазването на околната среда. Идеята на доброволците беше да изработят и представят предмети от рециклирани материали.

Кога?

22 ноември 2022 г. от 11 часа

Къде?

В конферентната зала на Центъра за работа с деца, град Аксаково.

Нужна екипировка?

Униформа и предмети от рециклирани материали.

Защо?

Създаването на предмети от отпадъчни материали може да бъде кауза, която да помогне на планетата и околната среда да се съхрани и предпази от екологични катастрофи.

Рециклирането е начин да намалим количеството отпадъци.

Рециклирането може да пести материали и енергия.

Рециклирането създава нови работни места, като ангажира хора в рециклиращата промишленост.

Рециклирането спестява природни ресурси.

Рециклирането може да намали замърсяването на въздуха и водите!

Да помогнем за опазването на околната среда като се рециклира е много важно.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

 Може да използвате идеята и да я приложите във вашето училище.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!