Участвай в среща с регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението” и научи повече за извънредните ситуации

Участвай в среща с регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението” и научи повече за извънредните ситуации

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 12 March 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Петокласниците и Шестокласниците прекараха своят различен следобед, посветен на Международния ден на гражданска защита, като бяха посетени от служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Велико Търново. Децата научиха какви са рисковете от различните видове бедствия и какви действия предприемат звената, ангажирани с безопасността на хората. За финал бе оставена най-интересната част от посещението – атрактивна демонстрация, по време на която учениците ни с вълнения тестваха, как се поставя противогаз. Интересна, ползотворна и вълнуваща среща беше.

Какво?

По повод Международния ден на гражданска защита, който се отбеляза на 1 март съвместно с ръководството на СУ „Николай Катранов“ и клуб „Ангелски сърца“ ще се състои среща от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Велико Търново на тема ,,Правила за поведение при бедствия''. Поради многото посещения на Регионалната дирекция, беседата ще се осъществи на 12 март от 14.00 часа в Актовата зала на училището. Целта на тази среща е да насочи вниманието на обществеността към жизненоважното значение на гражданската защита в случаи на извънредни ситуации и природни бедствия, и да се отдаде почит на усилията, жертвите и постиженията на националните служби, отговарящи за бедствията.


Кога?

12 март от 14:00 до 15.30 ч.

Къде?

В Актовата зала на училището.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Целта на тази среща е да насочи вниманието на обществеността към жизненоважното значение на гражданската защита в случаи на извънредни ситуации и природни бедствия, и да се отдаде почит на усилията, жертвите и постиженията на националните служби, отговарящи за бедствията. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клуба.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!