Участвай в разнообразни инициативи под надслов „Моят Левски“ по случай годишнината от смъртта на Апостола

Участвай в разнообразни инициативи под надслов „Моят Левски“ по случай годишнината от смъртта на Апостола

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 19 February 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В седмицата, в която отбелязахме 151 години от гибелта на Васил Левски, героите от клуб „Ангелски сърца“, проведоха своето интервю с граждани и ученици, задавайки им въпроса: Ако днес можеш да срещнеш Левски какво би го попитал или казал?“ Бяха получени различни отговори, всеки по свой начин изрази и представи разбирането си за образа и идеалите на Апостола на свободата. По вълнуващ начин, участниците успяха да въздействат и да предадат своите послания – „Дали и той се гордее с нашето поколение, така, както ни е се гордеем с него.“; „Как сам е успял да освободи България и разбира се да му благодарим, че е останал ярък пример за всички нас“. За по-малките ученици бяха изработени малки книжки за оцветяване свързани с делото на Левски, които им бяха раздадени. Във фоайето училище беше направен кът за Левски.

Какво?

По повод 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, героите ще отбележат на 19 февруари денят на най-великия българин. От клуб “Ангелски сърца“ ще се включат с няколко инициативи. Ще вземат интервюта от граждани и ученици с въпроса: „Ако днес можеш да срещнеш Левски какво би го попитал или казал?“. Най-интересните отговори ще бъдат представени под формата на видеоклип и ще се пуснат в социалната мрежа. За малките ни ученици ще се изработят книжки за живота и дейността на Апостола, а във фоайето на училището ще се подготви специален кът посветен на Васил Левски.

Кога?

19 февруари , от 9.30 - 16.30 часа

Къде?

В училище - за учениците и на улицата - за гражданите на града.

Нужна екипировка?

не

Защо?


Няма друга личност в нашата история, която да е толкова чиста и свята, за която да се е говорило толкова много и същевременно да се знае толкова малко. И в сърцето на всеки българин винаги трябва да има една малка частичка от тази искрена благодарност и преклонение пред Левски.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клубът  и на facebook  страницата на училището.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!