Участвай в Предколедния маратон на четенето в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"

Участвай в Предколедния маратон на четенето в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"

Клуб "Чавдарче 21", ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", с.Чавдар
Мисията е от 29 November 2021 до 17 December 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В дните преди най - светлите празници (Коледа и Нова Година) в нашето училище атмосферата е празнична, коледна украса се подава от всяка класна стая, а децата са в еуфория още от началото на месец Декември. В този праничен дух се проведе Предколеден мартон на четенето, където доброволци четяха по една коледна история всеки ден пред ученици от начален етап. Идеята е учениците да прекарат приятно обедната си почвика заедно, като съчетая полезното с приятното и подобрят четивната си техника. След няколко седмици на онлайн обучение , учениците имаха нужда да прекарат време заедно, за да засилят екипността помежду си.  Чухме страхотни коледни истории по поредицата "24 Коледни истории по една за всеки ден". Доборолците влезнаха в ролята на джуджета, които не само четяха ,но и бяха водачи на импровизирано коледно влакче.

Какво?

Включи се в Предколедния маратон на четенето в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с.Чавдар.

Бъди доброволец, като участваш в маратона и прочиташ по една коледна история от поредицата "24 коледни истории - по една за всеки ден" пред ученици от 1-4 клас.

Кога?

От 29.11 - 17.12.2021.

Къде?

В ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", в къта за отдих.

Нужна екипировка?

Имаме всичко необходимо. Имаме нужда само от добро настроение.

Защо?

Няколко дни преди месец декември - любимият месец на децата, започва да се усеща коледно настроение навсякъде из училище - пеят се коледни песни, изработват се сувенири, украсяват се класните стаи.

Учителите на ЦДО организират Предколеден маратон на четенето. Всеки ден ще бъде прочитна по една коледна история от поредицата "24 коледни истории - по една за всеки ден". Доброволците ще бъдат главни действащи лица, защото ще влязат в ролята на водещи на маратона - те ще прочитат коледната история пред по-малките ученици.

Целта на това събитие е да донесе радост на децата, да подобри четивната им техника и да ги сплоти в очакване на най-светлите празници.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Може да се включите, като ни изпратите вашите любими коледни истории, които доброволците да прочетат на останалите ученици.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!