Участвай в предизвикателство "Спаси животно в беда"

Участвай в предизвикателство "Спаси животно в беда"

Клуб "Героите на Йовков", СУ "Йордан Йовков", Тервел
Мисията е от 1 October 2023 до 31 October 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

https://www.facebook.com/damianka.ivanova.5/posts/pfbid0JLJn8T19ng99M2GGkd7u487txa3Hyekw5ziHwPutN7gcX4yPiAzamnnPJYN56yAGl

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02ug54X6ixvaNugnZT3Vd4P48ZmmB6RJcZPEvJ66Zh5bDqxnYd73fBqpp2gxMxvW7al&id=100068483318126


ДК “Героите на Йовков” през месец октомври подготвиха и изпратиха две пратки за спасяване на безпризорните животни от Приюта в гр. Ихтиман. Отзовахме се на техния призив да дарим храна, постелки и одеяла за косматковците. На 07.10.2023 г. и на 30.10.2023 г. събрахме средства, закупихме гранулирана храна и консерви, както и постелки-общо около 30 кг. От Приюта ни зарадваха с думи на благодарност и в знак на приятелство. 

Какво?

Закупуване на храни за кучета и котки, отделяне на стари одеяла и постелки, даряване на пари за медицински процедури на бездомни кучета и котки. Осиновяване на бездомно животно.

Кога?

Мисията се провежда през целия месец октомври.

Къде?

Събраните храни, постелки, пари се изпращат до приюти и/или клиники за животни по Еконт.

Нужна екипировка?

Акцията е благотворителна и се организира за тези, които имат възможност да помогнат.

Защо?

Кучетата и котките са социални животни. Те са добри и верни приятели. Но има бездомни животни и такива, които са пострадали /при катастрофи, от агресията на някои хора, от пожари и пр./ Те нямат дом и сигурна прехрана. Нека помогнем на безгласните, за да се радваме на тяхната компания, топла прегръдка и вярност.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с Дамянка Иванова-педагогически съветник в СУ "Йордан Йовков" гр. Тервел /dama_2@abv.bg/

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!