Участвай в Празника на реколтата и сетивата с домашно приготвени ястия

Участвай в Празника на реколтата и сетивата с домашно приготвени ястия

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е на 8 October 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Горна Бела речка е село в Северозападна България по пътя между Лакатник и Вършец с население около 60 души. Единственият културен център е читалище „Изгрев 2019“, а най-значимото събитие, което се провежда ежегодно е известния Фестивал на козето мляко. През месец октомври 2022 г. учениците от VIIIв клас получиха покана за участие в Празника на реколтата и сетивата, организиран с цел популяризиране на местната сезонна храна и даровете от богатата природа, превърнати в извлеци, тинктури, сокове, масла. Приготвените продукти се продават на символични цени, а събраните средства се използват за определена кауза. Учениците от класа решиха, че ще дарят сумата за закупуване на тетрадки и учебни пособия на деца в неравностойно положение. Като истински познавачи на местната кухня, приготвена от умелите им и сръчни ръце, те представиха своите ястия – питки и баници, лютеници и туршии, соленки и сладкиши. Присъстващите на празника гости бяха впечатлени от факта, че в почивния съботен ден децата са станали рано, за да сготвят и по този начин помогнат на някой друг.  

Събрана е сумата от 205 лева, която ще бъде използвана за подкрепа на ученици от бедни семейства.

Какво?

Участие на доброволците в Празник на реколтата и сетивата чрез осигуряване на домашно приготвена храна, която да се продава с благотворителна цел.

Кога?

09 октомври 2022 г.

Къде?

Село Горна Бела речка, Община Вършец, Област Монтана.

Нужна екипировка?

Предварително приготвени ястия.

Защо?

Събраните средства от продажбата на храната ще бъдат използвани за закупуване на тетрадки и учебни пособия за деца в неравностойно положение.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се със Златомира, Жана, Наталия, за да заявите, че желаете да се включите.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!