Участвай в празнично шествие по случай 24 май

Участвай в празнично шествие по случай 24 май

Клуб "Добросторници", СУ "Неофит Бозвели", Варна
Мисията е на 24 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

24 май е най-светлият и хубав празник за всички ученици! 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

В очакване на най-многолюдното празнично шествие сме, в което вземат участие 119 блока с представители на детски градини, училища, университети, на образователни и културни институции и туристически дружества. Организатор на събитието са дирекциите "Образование и младежки дейности" и "Култура и духовно развитие" към Община Варна.

Кипи празнично настроение. От всички посоки към Площада пред Катедралния храм се стичат ученици, придружени от своите учители, родители и по-малки братя и сестри! Всички са облечени с красиви празнични дрехи. Заредени с усмивки, цветя, знамена и балони се поздравяваме с познати и непознати. 

В 9:30ч. се събрахме на определеното за нашето училище място. Оказа се, че има много желаещи да се включат в Празничното шествие. Нашият блок бе ръководен от знаменосците и хореографските паралелки, облечени в носии. Всеки зае своето място до класните ръководители и голямото чакане започна, тъй като нашето училище беше с пореден номер 33. Макар празничната програма да се провеждаше далече от нас, усетихме, че вълнението на всички е голямо. От всички страни имаше зрители, които ни поздравяваха с аплодисменти. Горди преминахме в празничното шествие през центъра на града, под звуците на „Върви, народе възродени“.

24 май е най-светлият, вълнуващ и хубав празник за нас! Денят, в който честваме писмеността и словото! Денят, който ни кара с гордост да се наречем българи!

Какво?

По традиция във Варна се провежда едно от най-многолюдните празнични шествия по случай 24 май, в което вземат участие над 110 блока с представители на детски градини, училища, университети, на образователни и културни институции и туристически дружества. Организатор на събитията са дирекциите "Образование и младежки дейности" и "Култура и духовно развитие" към Община Варна. Решихме да го включим и да публикуваме мисия, тъй като за учащите то няма задължителен характер. Доброволците ще облекат официалните си училищни униформи и ще дефилират със знамена, заедно с учителите и представителния блок на училището.

Кога?

Ще се проведе на 24 май от 9:30 до 12:30ч.

Къде?

Място: Площада пред Катедралния храм

Среща на Полиграфията в 9:30ч.

Нужна екипировка?

Доброволците да облекат официалните си униформи и да носят знаменца. Не забравяйте и шишето с вода.

Защо?

В Празничното шествие се включи -

трудът на Светите братя почети!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Желаещите да се ключат да дойдат на мястото на срещата.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!