Участвай в подготовката и реализацията на концерт по повод 1.11 - Ден на народните будители

Участвай в подготовката и реализацията на концерт по повод 1.11 - Ден на народните будители

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 23 October 2022 до 4 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Вълчи дол е малък град, в който почти не се случва събитие като концерт, или театрален спектакъл, или кинопрожекция. Може би причината е във високите цени, или в трудността да се организира подобно събитие, или в малката посещаемост от страна на жителите. Но ето, че се намериха хора, които поискаха да се случи нещо интересно и със собствени усилия и усилията на доброволци организираха концерт по повод един от най-големите български празници - Ден на народните будители. Идеята беше на г-жа Цветомила Василева, активен родител и общественик. Организацията на подобно събитие не е във възможностите на клуб "Усмивка", но за това пък ние предложихме нашата помощ и откликнахме на молбата на организаторите да се включим в подготовката. Така Енгюлер се зае със създаването на презентация, която се проектираше по време на концерта. А други доброволци участваха в представените народни танци и хора на фолклорен клуб "Жарава" под ръководството на г-жа Десислава Проданова. Това бяха Цвети и Гери - вече професионални танцьорки, и Теди, Ванеса и Елица от начинаещата група. А Ния се включи като водещ на сцената. Така отново доказахме, че като доброволци не само организираме събития, но и откликваме на вече организирани такива, за да припомним на нашите съвременници кои са, какво са направили за нас народните будители и за да бъде животът в малкия град по-вълнуващи и по-интересен.


Какво?

По предложение на г-жа Цветомила Василева (активен родител и общественик) в град Вълчи дол ще се организира концерт по повод 1.11 - Ден на народните будители. Концертът е плануван за 4.11.2022 г. от 18.00 часа. Доброволците от клуб " Усмивка" ще помогнат с изработване на презентацията, която ще се проектира по време на концерта. С тази отговорна задача се заема Ени. Като танцьори във фолклорен клуб "Жарава" участие ще вземат Гери, Цвети, Теди, Ванеса и Елица. Водещ на концерта ще бъде Ния. Всички доброволци се заемат отговорно с поставените им задачи и ще представят достойно клуба и училището пред целия град.

Кога?

23.10 - 3.11. - подготовка

4.11. , 18.00 - 20. 00 часа - реализация


Къде?

Вълчи дол, Културен дом.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

1 ноември - Ден на народните будители, ден за почит и поклон пред тяхното дело и саможертва. Да участваш в концерт по този повод е чест и мотивацията е вътрешно усещане за дълг и благодарност, че е имало, има и сега будители, които се опитват да променят живота на своите съвременници към по-добро.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!