Участвай в организацията на спортен празник „Компас Здраве“

Участвай в организацията на спортен празник „Компас Здраве“

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 4 May 2023 до 5 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Активни, здрави и силни – това сме ние, участниците в предизвикателството „Компас Здраве“. Не е тайна, че системната физическа активност подобрява качеството ни на живот. Затова избрахме да бъдем част от събитието, посветено на занимания със спортни дейности. Туристическият поход ни отведе до местността „Иванчова поляна“, а турнирът по волейбол в спортната зала провокира желанието за победа. Доказано е, че спортът подобрява настроението, намалява нивата на стрес, увеличава производството на ендорфини, за които е известно, че допринасят за положителни чувства. Накара ни да се чувстваме и изглеждаме добре.

Виктор М. – член на клуб „Добротворци“


Какво?

Училището е благоприятна и естествена среда за утвърждаване на здравословни навици, защото е единствената обществена институция, обединяваща всички млади хора в най-важния период от техния живот – периода на съзряване, когато и риска от усвояване на нездравословно поведение е най-голям. Идеята на предизвикателството „Компас Здраве“ е създаване на навици за системни занимания с физически упражнения и спорт у учениците. Празникът ще се състои от две части – туристически поход на 04.05.2023 г. и турнир по волейбол на 05.05.2023 г. Доброволците ще помагат при организацията.

Кога?

04.05.2023 г. до 05.05.2023 г. 

Къде?

Местност „Иванчова поляна“ и спортна зала в град Вършец.

Нужна екипировка?

Необходими са спортни екипи и подходящи туристически обувки.

Защо?

Децата, които са научени да спортуват ежедневно, е по-вероятно да водят здравословен живот като възрастни.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всички желаещи могат да се обърнат към преподавателите по физическо възпитание и спорт и момчетата, членове на спортните клубове.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!