Участвай в организацията на празненството в село Долни Пасарел по повод Деня на словото

Участвай в организацията на празненството в село Долни Пасарел по повод Деня на словото

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 24 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Рано сутринта на 24 май се запътихме към читалището на село Пасарел. Там натоварихме колоната, микрофона и другата техника в кола, която да ги закара до площада на селото, а през това време нашите танцьорки обличаха народните си носии. Запътихме се към мястото, където вече се събираха хора. Празненството започна. Децаата от 1. до 7. клас се изявяваха едно по едно или заедно, като основна част от програмата бяха стихчета и песни за азбуката и за знанието. През няколко деца имаше и изпълнения на детския танцов състав и по-късно на по-големите. Музиката беше точно на време и нямаше никакви проблеми с колоните и микрофоните благодарение на добре свършена работа. Всички хора си тръгнаха с усмивки и ние бяхме щастливи, че бяхме част от причината да имат такива на лицата си.

Какво?

Доброволците ще се включат в организационната и логистична работа като проба на звука, помощ с музиката по време на програмата, както и могат да се включат в изпълнението на български народни танци.

Кога?

Ще се проведе на 24-ти май от 9:00 до 13:00 ч.

Къде?

На площада на село Долни Пасарел.

Нужна екипировка?

По желание може да се носят народни носии.

Защо?

Денят на светите братя Кирил и Методий е един от най-значимите празници за българската култура и трябва да се чества подобаващо всяка година. Помогнете ни да подтикнем повече хора да почетат празника на българското слово.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!