Участвай в организацията и логистиката на най-масовото културно мероприятие, посветено на 24 май

Участвай в организацията и логистиката на най-масовото културно мероприятие, посветено на 24 май

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е от 7 May 2023 до 24 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Две седмици по-рано доброволците се събраха да решат кои личности да включат в списъка. Изборът беше голям, но се спряха на най-известните български поети, писатели и книжовници. Разпечатаха портретите и ги направиха като плакати. Те бяха раздадени в деня на празника. За най-малките и най-големите доброволците надуха над 200 сини балона, които също да оцветят празничното шествие. Мисия – успешна, готови за празник!

Тържественото настроение в двора на училището се усети отдалече. Всички ученици, родители и учители тръгнаха в редици по улиците на града, за да стигнат до центъра, където се състоя официалния концерт. Синьото море от балони и празнични униформи остави частица от доброто настроение по своя път. Децата гордо вдигаха и носеха неуморно портретите на 24 известни български поети и писатели. Гордостта, с която преминаха учениците в своето шествие доказва, че българското е живо и ще пребъде. Честит празник!


Какво?

Всяка година училището ни участва в шествие по повод най-българския празник, 24 май. Добряците решиха да дадат своя принос към деня с изработването на 24 портрета на значими български книжовници и да надуят 200 балона, с които учениците от нашето училище да се включат в шествието. Идеята беше Добряците да предоставят на всеки клас портрет, с който да мине по улиците на града ни, както и балони с цвета на нашата униформа.

Кога?

24 май, 9:30 ч.

Къде?

Тръгваме от двора на училището и стигаме до центъра на града.

Нужна екипировка?

Униформата на училището, сини балони и празнично настроение.

Защо?

С този празник почитаме светите братя Кирил и Методий - създатели на славянската азбука. Така отдаваме почит към българската книжовност, култура и нейните създатели и съхранители. Всички ние трябва да познаваме и почитаме своите книжовни учители и да пазим българската култура и духовност.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с координаторите.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!