Участвай в мисия "Шарено чорапче"

Участвай в мисия "Шарено чорапче"

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 21 March 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Датата 21 март не е случайна. Хората със Синдром на Даун имат допълнително копие на 21-вата хромозома - вместо две копия от нея, те имат три. Идеята за носене именно на два различни чорапа също не е случайна, защото въпросната хромозома има формата чорап. Героите от клуб „Ангелски сърца“, не само знаем това, а подкрепяме каузата и приехме предизвикателството! Цветни, красиви и усмихнати искаме да ви покажем, че да си различен не е толкова страшно! Децата подкрепиха за пореден път „най-слънчевите хора на планетата“.

Какво?

На 21.03. отбелязваме Международния ден на хората със синдром на Даун, на този ден всички си обуват шарени чорапи, за да подкрепят семействата и децата, засегнати от синдрома. Героите от клуб „Ангелски сърца“ отправят своето предизвикателство към учениците: Обуйте чорапки с различен цвят, снимайте се и ни споделете вашата снимка. Тя ще бъде в подкрепа на децата със синдром на Даун.

На този ден хората от целия свят обуват шарени чорапи, в знак на подкрепа, за да покажат, че светът е шарен, цветен и различен, но и че всички имат нужда от едно и също – любов, разбиране, добро отношение, социални контакти, живот сред останалите.

„Шарено предизвикателство“ – във фоайето на училището ще бъде изработено табло и на специално въженце всеки съпричастен ще може да закачи шарено чорапче.

Кога?

На 21 март от 10:00 до 16:00 часа

Къде?

В училище.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Нека да подкрепим за пореден път „най-слънчевите хора на планетата“.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клуба и на facebook страницата на училището.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!