Участвай в мисия под надслов „Свежа и здравословна фиеста“ и запознай съучениците си с ползите от здравословното хранене

Участвай в мисия под надслов „Свежа и здравословна фиеста“ и запознай съучениците си с ползите от здравословното хранене

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 29 March 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Загряваме за пролетната ваканция със здравословна фиеста!

Поредната инициатива на клуб "Ангелски сърца" при СУ "Николай Катранов", която донесе слънчево настроение и енергия за прекрасните почивни дни!

Посланието на нашите герои беше "Почивайте пълноценно, хранете се здравословно и се движете много през ваканцията, за да сте здрави, щастливи и силни!" 
Един изпълнен с много емоции и вълнение ден преди ваканцията.


Какво?

По повод Световния ден на здравето, който се отбелязва всяка година на 7 април, героите от клуб “Ангелски сърца“ смятат да организират мисия в последния ден преди ваканцията си – 29 март. Доброволците ще предложат на ученици, учители и на целия персонал на нашето прекрасно училище по чаша билков чай с домашен мед и голям избор от плодови и зеленчукови шишчета - здравословни и безопасни продукти от кетъринг-кулинарното производство с мастър-шефове „Ангелски сърца“.

Героите смятат да запознаят всички с ползите от чая и консумацията на плодове и зеленчуци, колко е важно пиенето на тази напитка и приемането на витамини чрез плодове и зеленчуци! За целта ще бъдат използвани електрически кани, самовари, чайници, чай и мед.

Героите изработиха предварително селфи рамка с мотиви на плодове и зеленчуци, а също така декорираха един кът в стаята със свежи продукти, които да допринесат още повече за атмосферата и да помогнат за веселото, шарено и пъстро отбелязване на деня. Добротворците ще изработят и диплянка, в която ще опишат какви са ползите от пиенето на чай и консумирането на плодове и зеленчуци.

Кога?

На 29 март от 9:30 до 13:00 ч.

Къде?

В училище.

Нужна екипировка?

Всичко необходимо е осигурено.

Защо?

Едни от най-важните ползи за здравето от консумацията на плодове и зеленчуци е че те помагат за подобряване на цялостното здраве. Плодовете и зеленчуците имат висока хранителна плътност и малко калории. Плодовете са отличен източник на основни витамини и минерали и са с високо съдържание на фибри.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло и на facebook страницата на училището.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!