Участвай в куклен театър в детската градина

Участвай в куклен театър в детската градина

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 13 March 2023 до 27 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По повод световния ден на театъра, доброволците от клуб "Усмивка" подготвиха и осъществиха куклен спектакъл пред децата от ДГ "Здравец", във Вълчи дол. Сценарият включваше няколко приказки - Трите прасенца, Червената шапчица и Седемте козлета, защото те имат  общ герой, а именно - вълкът. Една част от необходимите кукли намерихме готови в детската градина, друга част подготвихме сами, както и всички аксесоари към тях - къщичките от слама, клонки и тухли за прасенцата, пушка за ловеца, одеяло, кърпа и очила за бабата, цветя и кошничка за Червената шапчица, голямото дърво, под което легна ситият вълк, рогчета и брадички за козлетата, паравана, неговата горска украса и музикалното оформление. Макар и много заети със самоподготовка по учебни предмети и подготовка за участие в други инициативи и тържества по професионални общности и клубове, все пак част от доброволците намериха време и сили да се включат в това изключително симпатично куклено шоу с щастлив край и страхотни послания към малките деца. Радост, съпричастност към героите, аплодисменти и много, много емоции донесоха доброволците в детската градина. Всички бяхме толкова доволни, че решихме да  изнесем този спектакъл още веднъж пред първокласниците като награда за положените от тях усилия за тяхното тържество "Вече съм грамотен" и за участието им в нашето Шарено предизвикателство. Речено - сторено. В четвъртък, 30.03. от 15 часа отново бяхме на сцена, вече пред друга публика. Така записахме в историята на клуба още една зареждаща с положителни емоции мисия - куклен театър.

Какво?

Идеята за куклен театър в детската градина ни хрумна още преди две години. Поводът тогава беше 27 март - световен ден на театъра. Дори написахме сценария, който включваше три приказки - Трите прасенца, Червената шапчица и Седемте козлета. Но последваха години на ограничения в срещите с малки деца, заради ковид пандемията. Когато през месец октомври отново обсъждахме мисиите през годината си спомнихме за тази инициатива, и за готовия сценарий, който вече имаме. Взехме решение, че ако нямаме спънки ще я осъществим през тази учебна година. С помощта на детската учителка г-жа Милена Друмева намерихме готови кукли, които обаче трябва да се освежат и ремонтират, а някои от тях напълно да се преобразят в нови. Какво остава още да направят доброволците - да намерят материали и изработят трите къщички (от слама, клонки и тухли), да подготвят параван и украса за него, да намерят необходимите аксесоари за куклите, да потърсят и подготвят подходящо музикално оформление, да научат своите роли и да бъдат на линия на 27 март, когато плануваме да изнесем кукления спектакъл в детската градина. 

Кога?

13.03. - 24.03. - подготовка

27.03 - 9.30 - 10.30 часа – спектакъл


Къде?

В детската градина. Не.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Да бъдеш актьор в куклен театър със сигурност е интересно предизвикателство. А радостта, която ще донесем на малките деца заслужава да преодолеем всички трудности в подготовката, да положим необходимите усилия и да осъществим тази мисия. Ако си любопитен какво ще се случи и намериш малко свободно време, заповядай при нас! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!