Участвай в Коледен концерт към Културен дом в град Вълчи дол

Участвай в Коледен концерт към Културен дом в град Вълчи дол

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 10 December 2023 до 22 December 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 22.12. 2023 година, от 18 часа в Културен дом, град Вълчи дол беше представен Коледен концерт с участието на писателката Ивелина Радионова, танцови състави за народни и модерни танци и певчески групи. Възрастта на участниците беше от 4/5 годишни деца от  ДГ "Здравец", през ученици от СУ "Васил Левски" до певици и танцьорки в пенсионна възраст.

Доброволците Гери, Цвети, Нурай, Теди, Юлия взеха участие в подготовката на залата, като изрязаха снежинки за украса. Представиха сценката "Сурвакница" по текст на Ивелина Радионова, която се състоеше в разговор между баба и две внучки за традицията сурвакане и символите на елементите на сурвакницата. В нея участваха координаторът на клуба Мария П. и малките доброволки София и Бояна. Кукленият театър подготвен и представен изцяло от доброволците беше осъвременен вариант на народната приказка "Вълкът и трите прасенца", в която на края вълкът се преоблича като дядо Коледа в стремежа си да примами прасенцата с подаръци да излязат извън тухлената къщичка, за да ги изяде.

Сценарият беше написан в екип от Гергана Димитрова - управител на Културен дом и Мария Петкова - координатор на клуб " Усмивка". Участници бяха доброволците Габриела, Жасмина, Нурай в ролята на прасенцата Пиф, Паф и Пуф, Дамян, Мехмед, Гери и Цвети в поддържащ персонал и с любезното съдействие на Борислав от седми клас в ролята на вълка. Разказвач - Гергана Димитрова. Фотограф - малката ни доброволка Айлин от пети клас. Доброволците - танцьори - Гери, Цвети, Юлия участваха в четирите танца на фолклорен клуб "Жарава" с хореограф Десислава Проданова, а Гери и Цвети се представиха като хореографи на модерни танци и с двете си групи "Веселушки" и " Веселие".

Концертът завърши с пристигането на дядо Коледа, който раздаде шоколади на всички деца от публиката. Не беше пропуснат и малък момент на благотворителност. Разпродадоха се сурвакници, участвали в предварително обявен конкурс на Културен дом, а средствата от продажбата заминаха за дом за хора с умствена изостаналост, село Оборище, община Вълчи дол. Коледният дух завладя града. В очакване на празничните дни гражданите на Вълчи дол имаха възможност да се насладят на талантите на малки и големи жители на нашия град, да си припомнят традиции и да послушат хубави стихотворения в изпълнение на техният автор Ивелина Радионова. А ние, доброволците от клуб "Усмивка" оставаме изключително развълнувани и удовлетворени от участието си в това прекрасно културно мероприятие на града.

Какво?

Културен дом в град Вълчи дол организира коледен концерт. Сценарият и организацията на концерта са по предложение на управителя на дома - Гергана Димитрова. Доброволците от клуб " Усмивка" получиха покана за участие, която приеха с удоволствие. Те ще представят сценка " Сурвакница", по текст на писателката Ивелина Радионова и куклен театър " Вълкът и трите прасенца" - осъвременен вариант на народната приказка. Доброволците - танцьори ще участват в програмата на фолклорен клуб "Жарава", а Гери и Цвети ще се представят и като хореографи с две групи за модерни танци.

Кога?

10-21.12. - подготовка; 22.12. от 18 ч. - реализация

Къде?

Вълчи дол, Културен дом

Нужна екипировка?

Не, всичко е осигурено от организаторите.

Защо?

Дълго време жителите на Вълчи дол не са имали удоволствието да присъстват на мероприятия, организирани от културна институция на града, организирани специално за тях за разнообразие, удоволствие и настроение в навечерието на различни официални и традиционни празници. Амбицията на новият управител на града - г-жа Гергана Димитрова е това да се промени. Тя си е поставила не леката задача да "съживи" града и неговите жители. А доброволците от клуб "Усмивка", които са се доказали като обществено полезен клуб са плътно до нея, за да й помагат. Ако искаш и ти да бъдеш част от всички това, свържи се с координаторите на клуба и си добре дошъл сред нас.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П., Гери А., Нурай А. и Цвети Н. - координатори на клуба

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!