Участвай в кампания против тормоза в училище

Участвай в кампания против тормоза в училище

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е на 22 February 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

#Обич_В_Розово_2023

От няколко години по традиция ние, доброволките от СУ „Иван Вазов“ – град Вършец, организираме кампания против тормоза в училище, напомняйки на всички, че на насилието можем и трябва да се противопоставяме. Че трябва да сме единни и смели, че всеки човек е важен и да се потъпква достойнството му е непростимо.

Историята на празника е известна. Тя води началото си от 2007 година, когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който е тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички, които дръзват да се включат. А те се оказват много…

През тази учебна година инициаторите на кампанията – 8 в и 11 а класове заложихме именно на предизвикателството да се включат максимален брой участници от всички класове, клубове, групи.

С много ентусиазъм и вяра, ние – Криси, Ваня, Ивелина и Наташа, в рамките на една седмица, поехме отговорността да противодействаме на насилието във всичките му форми – чрез изследване на резултати от анкетни проучвания, изготвяне на табла, флайери и грамоти, мотивация на класовете за включването ни в кампанията. Към нея се присъединиха с ентусиазъм и учениците със специални образователни потребности под ръководството на училищния психолог г-жа Мариета Дионисиева. Розови, сини и бели балони, много усмивки, обич и разбирателство превърнаха в истински празник днешния училищен ден.

Иванка Иванова

Кристияна Иванова


Какво?

Последната сряда на месец февруари се отбелязва като Международен ден на розовата фланелка в много учебни заведения по целия свят. От няколко години по традиция добротворките на СУ „Иван Вазов“ – град Вършец организират кампания против тормоза в училище, напомняйки на всички, че на насилието можем и трябва да се противопоставяме, че трябва да сме единни и смели, че всеки човек е важен и да се потъпква достойнството му е непростимо. 

Кога?

22.02.2023 година, по време на учебните занятия в сутрешния блок (от 8.00 до 14.00 часа).

Къде?

СУ "Иван Вазов" - град Вършец.

Нужна екипировка?

Няма специални изисквания, желаещите да подкрепят кампанията се обличат в розови тениски.

Защо?

Обличайки тениските, цветът на които според психологията на цветовете символизира доброта и обич, децата ще представят своята позиция и ще вдъхнат на всички вярата, че толерантност и разбирателство, добронамереност и търпение, трябва да са водещи в отношенията помежду им.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Могат да потърсят Криси и Ваня от 11 а клас, Ивелина и Наташа от 8 в. Снимките в подкрепа на инициативата ще събират и публикуват Наташа nd78961338@edu.mon.bg и Ивелина it03236224@edu.mon.bg.Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!