Участвай в издаването на електронна книга, посветена на Деня на Земята

Участвай в издаването на електронна книга, посветена на Деня на Земята

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 18 April 2023 до 22 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Здравейте, герои,

От днес вече сте съавтори на страхотна електронна книга, посветена на Деня на Земята. Задачата не беше лесна. В рамките на една седмица всички се постарахме доста, а резултатите можем да видим – книжка от 65 страници, посветена на любимото ни градче. Е, справихме се. Резултатът вижте тук: https://www.calameo.com/read/0061640023ea6ffa51808


Какво?

Всяка замислена мисия за нас, доброволците, е ценна. Но за съжаление – не винаги възможна. По случай Международния ден на Земята, 22 април, ние много искахме да се включим в практически дейности, свързани с подобряване на облика на красивото ни градче. Вършец е известен като зелен град, „перлата на Северозапада“, предпочитан туристически център, известен с чистия си въздух, минералната вода, красивата гледка към Балкана и много зеленина и цветя. Намерението ни за 22 април беше да участваме в инициатива, свързана със засаждане на цветя, облагородяване на зелените площи, почистване на алеите в парковете. Но поради лошото време и дъжда, който вали всеки ден – това е невъзможно. Още в началото на седмицата решихме да имаме и друг вариант – издаване на електронна книга „Нашият цветен Вършец“, която включва информация за екологичните фактори, видовете и стилове при озеленяването, съчетаването на цветовете и информация за използваните растителни видове. Разделите, които смятаме да обхванем са седем, разпределени между доброволците в групи по двама. Книгата ще бъде публикувана на безплатен сайт.

Кога?

18.04.2023 г. – 22.04. 2023 г. 

Къде?

СУ „Иван Вазов“, акаунти на Дафина, Кристияна, Иванка, Екатерина.

Нужна екипировка?

Необходими са компютър или хромбук и интернет.

Защо?

Името на град Вършец се свързва с определенията „зелен град“ и „туристическа дестинация“. Предизвикателството пред нас е да ви запознаем с положителните резултати на професионалното обучение по професия „техник-озеленител“ и желанието на тези млади хора да работят за града си. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всички желаещи да участват могат да се обърнат към Дафина, Кристияна, Иванка, Екатерина от 11 а клас. Ние ще съберем материалите, ще редактираме и качим книгата.

dr65376193@edu.mon.bg

ek03709329@edu.mon.bg

ii84012366@edu.mon.bg

ki81872372@edu.mon.bg


Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!