Участвай в дългосрочна кампания за рециклиране

Участвай в дългосрочна кампания за рециклиране

Клуб "Добросторници", СУ "Неофит Бозвели", Варна
Мисията е от 20 March 2023 до 26 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Геройствата продължават!... На 20 март бе поставено началото на "Рециклирай ме! Искам да съм пейка..." - дългосрочна кампания за рециклиране на пластмасови шишета в нашето училище. Предизвикателството към нас отправи Росица Русева от #Място Езерец - партньор в екоинициативите ни. Идеята бе да събираме пластмасови шишета в изработения от нас шишеяд Бутилчо, който привлича вниманието на всички и напомня за кампанията. Е, Бутилчо изпълни своето предназначение! Ежедневно си хапваше пластмаса, а склада се напълни много бързо.

Тъй като сме в в края на учебната година и времето да предаване на шишетата наближи се организирахме и извадихме поредната порция чували от склада. Трябваше да ги прегледаме за знака и да ги разпределим. Смачканите шишета отиват в пункт за вторични суровини, а запазилите целостта си - в машините за рециклиране в големите търговски мрежи. Задачата се оказа нелека, защото в склада имаше над 100кг. пластмаса. Удовлетворени сме от свършената работа и продължаваме и през следващата учебна година! Заветната цел е пейка от рециклирана пластмаса. Знаем, че пътят няма да е кратък, но пък е изключително мотивиращ.

"Беше забавно и емоционално преживяване - надпреварата помежду ни, кой ще сортира повече шишета!" - Кристиана Хр.

Какво?

На 20.03.2023 г. в нашето училище бе отбелязан Световният ден на рециклирането и бе поставено началото на една дългосрочна кампания - "Рециклирай ме! Искам да съм пейка!". Предизвикателството е по идея на Росица Русева - представител на Място Езерец и наш партньор. Доброволците и всички други желаещи ще събират пластмасови шишета и ще ги поставят в нашия шишеяд "Бутилчо", който сами изработихме от материали за рециклиране. В края на месец май ще прегледаме бутилките и ще сортираме в чували. 

Кога?

20.03.- 30.05.2023 г.

Къде?

Място - в СУ "Неофит Бозвели" 

Нужна екипировка?

Осигурени са чували и ръкавици.

Защо?

Екозащитник бъди! Пластмасови шишета събирай и предавай ти! В дългосрочната кампания за рециклиране се включи и чиста природата след себе си остави!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Антон от 4б и г-жа Бъчварова 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!