Участвай в Деня на толерантността в училище и покажи, че е може да сме различни, но важното е да сме заедно

Участвай в Деня на толерантността в училище и покажи, че е може да сме различни, но важното е да сме заедно

Клуб "Добросторници", СУ "Неофит Бозвели", Варна
Мисията е на 16 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

16 ноември - Ден на толерантността
“Ако видиш, че някой играе сам, покани го да играете заедно!”
“Кажи три добри думи на някого!”
“Направи списък с добрите неща, които искаш да направиш за своите приятели!”
“Днес се усмихни на 5 човека без причина!”
“Ако познаваш дете, което се затруднява с ученето, помогни му да се справя по-добре!”
“Кажи “Благодаря!” на приятел, който ти е помогнал в нужда!”
“Огледай се около себе си, може някой да има нужда от твоята помощ!”
“Прегърни приятел!”
Това са част от предизвикателствата, оформени като късметчета, с които посрещнахме учениците от начален етап в СУ “Неофит Бозвели”, гр. Варна на 16.11.2022 г.
Поводът бе Деня на толерантността, идеята - вниманието на децата да бъде привлечено върху малките дребни жестове на приемане и човещина, организаторите - Ученическия съвет на училището, а резултатът - малките ученици се връщаха отново и отново за още предизвикателства и водеха своите приятели в случай, че са пропуснали да си вземат.
Инициативата бе подкрепена и от други дейности. Една от тях бе едно голямо дърво, около което малките ученици очертаха своите ръчички. Така от голо, дървото се превърна във весело украсено дърво с пищна корона- символ на приятелството и грижата за другите.
Друга дейност бе  Изложбата под надслов “Различни, но заедно”. Именно за нея Ученическият съвет получи неотменима помощ от Доброволческия клуб "Добросторници". Те нарисуваха свои автопортрети, които бяха изложени на входа на училището. Някои лица бяха в охра, други - в оранжево, жълто или просто оставени в бяло; имаше тъмни коси, също и светли, къси, дълги, щръкнали, пригладени; имаше много усмивки, но имаше и сериозни лица, имаше даже и тъжни. Но всички те бяха заедно!
Направихме си беседа по темата и избрахме 10 златни правила за толерантност, след което бе изработено табло с тях и поставено във фоайето на етажа на учениците от 3 и 4 клас. Учениците апликираха, нарисувано на стената, дърво с ръчички, очертани и изрязани от тях.
В нашето училище учат 44 деца и ученици със специални образователни потребности. Те са наши съученици и приятели, които обичаме и подкрепяме. А трудната думичка „толерантност“ я знае всеки първокласник.
Заедно, макар и различни! Това послание, ние учениците от Ученическия съвет и Доброволчески клуб „Добросторници“, се опитахме да предадем на цялото училище. Единственият успешен начин да бъдем заедно е да проявим уважение, приемане и разбиране към различията помежду ни!

Какво?

Отбелязване на Деня на толерантността е инициативата ни за месец ноември. Ученическият съвет ще изработи надпис, предизвкателства за добри дела под формата на късмети и табла с информация по темата. Доброволците от 4 клас ще си направят автопортрети, с които ще направим тематична изложба. Ще беседваме по темата и ще изберем 10 златни правила за толерантност.  

  

Кога?

16. 11. 2022г. - 8:00 до 17:00ч.

Къде?

В СУ "Неофит Бозвели"

Нужна екипировка?

Необходимо е само творческо въображение и желание за добротворство!

Защо?

Да привлечем вниманието на малките ученици върху малките дребни жестове на приемане и човещина!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с координатор.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!