Участвай в Деня на талантите

Участвай в Деня на талантите

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 20 March 2023 до 28 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Всички доброволци от пети, шести, седми, девети и десети клас взеха участие в традиционния за нашето училище Ден на талантите, който се провежда ежегодно през месец април. Петокласничките бяха танцьорки в танца "Химн на децата", шестокласниците бяха пожарникари в едноименния танц, седмите класове представиха скеча "В час по география", деветокласничките в единия номер танцуваха под звуците на балкански ритми, а в другия заедно с десети "б" клас под звуците на валса, а десетокласничките представиха два народни танца в модерен вариант. Празникът се проведе в два дни - 26 - прогимназиален етап и 28 април -гимназиален етап в следобедните часове, а подготовката за него започна още в края на март. Поздравления на всички участници за желанието и труда, който са положили за да представят този страхотен за очите и душата спектакъл.

Какво?

Денят на талантите се отбелязва в нашето училище ежегодно през месец април. Той е част от празничния календар на СУ " Васил Левски". В мероприятието участват всички класове, а номерата се подготвят от класните ръководители. Нивото на представяне е много високо и фактът, че всяка година трябва да се измисли нещо ново и по-добро от предишните години отнема време на всички участници. Имайки предвид, че доброволците от клуб "Усмивка" са и най-активните ученици в своите класове са много заети с подготовката на този празник в училище. Те са организатори, хореографи, режисьори, танцьори и актьори в номерата на своите класове. Тъй като този ден е посветен на изкуствата - музика, танци, сценки и скечове и в него участват всички ученици, независимо от възраст, пол и етническа група, спокойно можем да го поставим под знака на културата и достъпът до нея. Това е най-цветния и с най-много настроение празник в нашето училище и колкото и да е натоварващ за класните ръководители (които освен че  всеки ден да репетират със своите ученици, трябва да са доста добри в мотивацията на по-стеснителните и нежелаещи да се изявяват на сцена ученици), толкова е разтоварващ за учениците и на сцената, и в публиката .Това е основната причина този ден да се планува години наред в празничния календар и най-доброто от него да се изнася пред обществеността на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

Кога?

26.04 - прогимназиален етап;

28.04 - гимназиален етап.

Къде?

Актова зала, СУ " Васил Левски"

Нужна екипировка?

Необходимото облекло и декори за съответния номер

Защо?

Всички обичаме да сме в публиката и да се наслаждаваме на спектакъл от песни, танци и комични скечове. Но нали трябва и някой да го подготви и изнесе. Затова не се колебайте, намерете вашия класен ръководител и го попитайте с какво можете да бъдете полезни. Със сигурност, той има нужда от помощ - ако не от танцьори и актьори, то от доброволци, които да помагат с декорите, облеклата и аксесоарите за съответните номера. Всяка помощ ще му бъде от полза.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с вашия класен ръководител.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!