Участвай в благотворителен базар и набери средства за закупването на хранителни продукти за самотни възрастни хора

Участвай в благотворителен базар и набери средства за закупването на хранителни продукти за самотни възрастни хора

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 10 April 2022 до 20 April 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

И отново посетихме нашите самотни хора. Отново им донесохме усмивки и настроение за предстоящите великденски празници. Подарихме им специално изработени за тях картички с пожелание за здраве и дълголетие, поставки за яйца и пакет с хранителни продукти, който традиционно съдържаше козунак, яйца и боя за яйца. И всичко това, благодарение на труда на доброволците от клуб "Усмивка" и щедростта на нашите съученици, учители и съграждани. След като взехме решение, че няма да разочароваме нашите самотни хора, само поради факта,че сме свършили сумата, събрана преди три години започнахме подготовка за кампания за събиране на средства чрез продажба на великденски картички с благотворителна цел. Веднага след ваканцията, доброволците получиха материали за изработване на картички, които първоначално предлагахме на ученици и учители, а в последният ден организирахме и пункт за продажба в центъра на града(който не изключваше и индивидуална агитация на преминаващите хора). Участвахме и в училищния Великденски базар с картички, сувенири сладки и солени лакомства. Върху масата поставихме и кутия за дарения с посланието "Бъдете добри и ... помогнете!" На 20.04. организирахме обхода на самотните хора, като предварително бяхме поръчали подготовката на пакетите в местен хранителен магазин, отново със съдействието на семейство Димчо и Даниела Димови и техните служители. Разделихме адресите в двата края на града и извършихме обхода в две групи, тъй като е доста дълъг и уморителен. По традиция в село Генерал Киселово пакетите бяха занесени от доброволката Енгюлер, в село Брестак - от координатора на клуба, а в село Михалич - от местни хора. За наш късмет времето беше прекрасно, слънчево и топло и разходката беше много приятна. А срещите със самотните хора - уникални. Усмивките и тъгата, сълзите от радост и благодарност отново бяха спътници на всяка една от срещите. Разделихме с пожелание за здраве, весели празници и до нови срещи, отново по Коледа. А ние бяхме уморени, но и супер удовлетворени от успешната кампания, която си организирахме и осъществихме съвсем сами. Оставаме с надеждата, че ще се справим с подобни кампании и в бъдеще, за да продължаваме да даряваме усмивки и настроение на нуждаещите се от тях.

Какво?

Традиционната ни великденска инициатива "Да подарим усмивка на самотен човек" води началото си от далечната 2019 година, когато организирахме информационна кампания за самотните хора в социалните мрежи и града, платформата на фондация Бикоз и DMS съобщение и събрахме крупна сума, благодарение на която организирахме нееднократно посещения на самотни хора от град Вълчи дол, и селата Брестак, Михалич и Генерал Киселово. Само, че за тази Коледа(2021 г.) сумата приключи. И пред нас стоеше дилемата - или да се опитаме да направим кампания в училище и в града и да съберем прилична сума, с която да подарим козунак, яйца и боя за яйца или да се откажем от идеята да посетим нашите самотни хора за този Великден. Но само като си помислим, че те ще ни чакат и ще разчитат на това, че няма да ги забравим. Защото за голяма част от тях, празникът им започва с нашето идване и завършва с нашето заминаване. Въпреки, че някои от тях имат деца и внуци, те идват много рядко, дори и по време на празници, поради служебни ангажименти или лични(семейни) планове. Не, не бива да разочароваме нашите приятели. Тогава започваме подготовка за кампания за събиране на средства за хранителни продукти. Доброволците ще изработят великденски картички за продажба с благотворителна цел и ще участват в училищния благотворителен базар със сувенири, картички и сладки и солени лакомства. Стискаме си палци отново да събудим (за трети път тази година) добротата и щедростта в сърцата на нашите съученици, учители и служители в училище.

Кога?

10 - 17.04. - подготовка

18 - 20.04. - реализация


Къде?

Вълчи дол и три от селата в общината

Нужна екипировка?

Чадъри или дъждобрани, ако вали по време на обхода.

Защо?

Самотата не е избор в живота на никого. Тя се случва по стечение на неприятни инциденти или обстоятелства. И не е леко да свикнеш да живееш сам, между четири стени с единствен компаньон програмите на българската телевизия или радио. Да те посетят усмихнати млади хора, които идват при теб, за да ти донесат не само хранителни продукти, но и настроение за предстоящите празници . Какво повече да си пожелае един човек в подобно положение - освен да се опита да ги задържи малко повече време, защото е толкова приятно общуването с младежи, дарили част от свободното си време и положили усилия, за да носят усмивки на нуждаещите се от тях . А ако и вие сте с добри сърца и съпричастни към съдбата на самотните хора, включете се в нашата кампания с труд, средства и отделено време! Потърсете ни и ние ще откликнем на вашата готовност за помощ!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!