Участвай като доброволец в „Панорама на средното образование“ в град Монтана и помогни на седмокласниците да направят своя избор

Участвай като доброволец в „Панорама на средното образование“ в град Монтана и помогни на седмокласниците да направят своя избор

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е на 31 May 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Целта на събитието „Панорама на средното образование“ е завършващите седми клас деца и техните родители да се срещнат с преподаватели и ученици от професионалните гимназии и средните училища в област Монтана през целия ден. То е организирано от РУО, като на доброволците се разчита да направят реклама на училището, в което се обучават и да обяснят същността на професиите, които то предлага. Поле за изява имат всички училища. Ние, доброволците от СУ „Иван Вазов“ – град Вършец подредихме своята шатра с предварително подготвените материали и демонстрирахме своите знания, умения и постижения в пет специалности, като бяхме разпределили своите ангажименти. Представихме материалната база на училището и произведени от нас продукти и услуги. Това беше една своеобразна среща на завършващите седми клас ученици и техните родители с нас – децата, които сме избрали да се развиваме в определена сфера.

Всеки трябва да се ръководи от вътрешната си емоция и своите предпочитания, да бъде ориентиран и да избере тази специалност, която ще отговаря на неговото бъдещо развитие. За да изучава и да работи това, което иска.

- Красимира Скобелева


Какво?

На 31 май в град Монтана ще се проведе традиционната "Панорама на средното образование". Акцентът на инициативата е кариерното развитие и представяне на възможностите за професионално образование в учебните заведения в областта. Ние, доброволците от СУ „Иван Вазов“ – град Вършец, имаме за задача да изготвим брошури за предлаганите специалности в нашето училище, да ги представим пред родители и ученици и да помогнем всеки седмокласник да направи своя информиран избор за своето бъдеще.

Кога?

31 май 2024 година.

Къде?

Град Монтана, парк Монтанезиум.

Нужна екипировка?

Щанд, компютър, интернет, канцеларски материали, банер.

Защо?

Защото изборът на професия е изключително важен за бъдещето на всеки от нас.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорник: Красимира Скобелева от 8 б клас. Екипът ни е от шест човека. Пишете ми на месинджър, ако имате интересни идеи.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!