Създавай постер за най-влиятелните феминистки в България и света

Създавай постер за най-влиятелните феминистки в България и света

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 12 April 2022 до 19 April 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Момичетата от 12 клас, които са и за последна година в нашия клуб решиха като за последно да се включат в доброволческите мисии с изработването на постер за най-влиятелните феминистки в България и света. Най-напред определихме кой за коя жена ще търси информация, после всички имаха срок от една седмица да предоставят издирената и редактирана информация с подходящо изображение. След разпечатването им на 19 април в кабинета по история и цивилизации постерът беше изработен в екип, а малко по-късно през деня и окачен във фоайето на блок Б на Средно училище "Васил Левски", град Вълчи дол.

Какво?

След като се запознахме с темата на месеца първата ни идея с доброволците от 12 клас беше да изработим постер за жени - феминистки. Темата за феминизма е част от обучението им по профил история и цивилизации и вече им е твърде позната. Идеята всъщност получихме като предложение от екипа на Купата на героите. Това което предстои да направят доброволците да издирят  и редактират информация, както и  да подберат снимки за жени-феминистки. След това да изработят надписи, разпечатат, изрежат и  залепят върху картон. Издирването и редактирането на информация ще се подготви в домашна обстановка индивидуално, а изработването на постера в екип в училище. 

Кога?

12-18 април - предварителна подготовка

19 април - изработване на постера

Къде?

Не

Нужна екипировка?

Не

Защо?

Темата за феминизма е малко позната на широката публика, но още по-малко позната за учениците от начален и прогимназиален етап в нашето училище. Изработването на информационно табло за жените, които имат заслуги за съвременните права на жената в България и света е добра идея за запълването на липсата от такава информация в социалните мрежи, където обикновено преминава свободното  време на учениците от всички възрасти. Ако и Вие сте заинтригувани и искате да участвате, включете се в нашия екип!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!