Създай своя скрапбук с лични и семейни истории

Създай своя скрапбук с лични и семейни истории

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е на 21 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

От днес вече всяка от нас има собствен скрапбук. Честно казано, тази дума беше непозната за мен, но след като разбрах смисъла ѝ, с радост реших да организирам изработването му. Той ще бъде наш добър съюзник, банка от спомени за важни и значими събития, за ценни моменти, за чувства, емоции, преживявания. Всъщност най-ценното на записаното е, че ни дава възможност да изследваме случващото се вътре в нас. Можем да му разкажем за успехите и разочарованията си, да коментираме книги и филми, които са ни впечатлили, да съставяме списък със задачи за живота, да разсъждаваме върху мечтите си и чертаем планове за бъдещето.

Е, здравей, мило дневниче! От днес за мен (както и за останалите момичета), си нов приятел. Ще споделям с теб и щастливите, и трудните моменти. Знаеш, че имам нужда от теб, защото майка ми е на Небето, по-голямата ми сестра е омъжена, а на татко и бати, не винаги мога да обясня всички мои момичешки вълнения. С теб ще бъда искрена, а ти ще пазиш мислите и чувства ми във всеки важен от живота ми миг. Ще ми помогнеш да пиша още по-добре, ще пазиш спомените ми, ще ме разбираш и вдъхновяваш. Сътворих те с много любов, защото ти ще си моето второ „аз“. Отражението ми, но не в огледалото, а моето израстване като личност.

Наталия Тодорова


Какво?

В месеца, посветен на достъпа до култура решихме, че би било полезно всяка от нас да създаде свой скрапбук. Целта е в него да бъде съхранено това, което ни вълнува и впечатлява и да споделяме по между си написаното, да обсъждаме различни житейски ситуации. Вариантите са няколко:

1. Семейни истории;

2. Лични истории;

3. Случки от училищния живот;

4. Фрази, цитати, мъдри мисли.


Кога?

21.04.2023 г. от 14.00 до 15.00 ч.

Къде?

Корпус 1 на СУ „Иван Вазов“, стая 29

Нужна екипировка?

Необходими са канцеларски материали за изработване.

Защо?

Има неща, които се чувстват най-добре написани, а не казани. Воденето на дневник преди всичко успокоява ума. В повечето случаи, когато човек прочете написаното или го сподели, то става стимул за позитивна промяна и душевно израстване.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Всички желаещи да участват могат да се обърнат към Наталия от 8 в клас: nk00912867@edu.mon.bg

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!