Създай книгоразделители и информационен плакат по случай Деня на народните будители

Създай книгоразделители и информационен плакат по случай Деня на народните будители

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е от 15 October 2023 до 27 October 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 27 октомври доброволци от клубът с весело настроение и книгоразделители в ръка изненадаха приятно най-малките ученици по случай 1- ви ноември, Деня на народните будители. Те посетиха малчуганите, където им припомниха имената на най-изявените будители, оставили следва в културната история на България, както и за появата на празника.

              Посещението на героите е да насърчат и вдъхновят децата да четат повече и да пазят книгите, тъй като Книгата – е прозорец към света. Четенето не само създава удоволствие от самото действие, но то отваря очите към непознати светове, разширява нашата обща култура, подобрява нашето емоционално състояние. Да мотивираме малките ученици да четат повече – беше мотото на ангелските сърца. Героите подариха на класовете и книжки с български народни приказки.

Целта на инициативата е да насочат вниманието на най-малките към предстоящия празник - 1 ноември и да обяснят колко важно е знанието, книгите и четенето. Мисията ни е да напомним на хората защо честваме този празник и кои са нашите будители.

В този светъл ден ние, ви напомняме, че трябва да знаем историята си, да помним предците си, да пазим ценностите, които са ни завещали – да се уповаваме на знанието и науката! Честит празник на народните будители!


Какво?

По случай 1 ноември, Деня на народните будители, героите от клуб „Ангелски сърца“, ще организират творческа работилничка, в която ще изработят книгоразделители и информационен плакат за народните будители! Героите ще посетят учениците от първи клас, където ще им припомнят имената на най-изявените будители, оставили следа в културната история на България, както и да им разкажат за самата поява на празника и ще им подарят книги.

Кога?

От 15.10 до 27.10.23 г.

Къде?

В училище.

Нужна екипировка?

Не е необходима.

Защо?

Всяка нация, голяма или малка, преживява мигове на небивал възход. Изключение не прави и България. Миналото изобилства от цяла плеяда духовници, неуморни книжовници, общественици и борци за свобода. Историята е съхранила имената на всички тях - живели, работели и завършили земния си път не за лични материални блага, а в името на своята родина. Поклон пред тях!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Героите ще поканят доброволци да се включат в подготовката и изработването на материалите.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!