Създай информационно табло за рециклирането на текстил

Създай информационно табло за рециклирането на текстил

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е от 18 January 2023 до 19 January 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Благодарение на мисия от миналата година в която си поговорихме и се запознахме с дейността на TexCycle бяхме много по подготвени и бързи в идвята си какво искаме да направим и как да реализираме таблото си. Успяхме не само да направим табло, но и да поговорим за бързата мода, за и против дрехите втора употреба. Обсъдихме и къде е най-добре да предаваме дрехите си.. Е не можахме много да рисуваме, но написахме най-важното. А за нас още по-важно беше, че много ученици питаха за какво е това и се заинтересоваха. 

Какво?

Идеята е да се повиши информираността относно рециклирането на текстил и как ние конкретно можем да се включим и да бъдем полезни. Създаването на информационно табло от доброволците  ще се раздели на два етапа: сондиране и събиране на информация относно рециклирането, като процес , компании които се занимават с дейността и подкрепящи брандове, може би и някои други любопитни факти. Във втория етап на дейността ще подредят и изпишат, залепят, нарисуват самото табло.  

Кога?

18-19.01.2023 г от 15.30 ч. до 16.30 ч.

Къде?

ОУ " Св. Климент Охридски" гр. Павликени

Нужна екипировка?

Всичко необходимо ще бъде осигурено.

Защо?

Бързата мода и замърсяването след разчистването на претъпканите ни гардероби все още остава някак в сянка. Рециклирането на текстил е непонятно за много хора, а някои дори не са и чували за такова. Всяка вещ и всяка наша покупка оставя отпечатък на земята. Наше е времето да открием своя отпечатък и своя принос към подобряване, към запазване, към по-добро бъдеще. Когато си купуваме дреха на промоция , се радваме колко сме спестили от цената, но не се замисляме колко е коствало на природата за производството на всички дрехи и аксесоари, бързо преминаващи в сексия преоценени, демоде, намалени. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За контакти Илина Д. и Ники Г. poisonous_ivy@abv.bg , gentleman@abv.bg

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!