Създай информационна кампания за изхвърляне на лекарства с изтекъл срок на годност

Създай информационна кампания за изхвърляне на лекарства с изтекъл срок на годност

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е на 4 May 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Кошера на доброто се обедини около идеята, че това е едно много малко познато на вид рециклиране и начин за опазване на околната среда. Доброволците помолиха да посетят аптека в града, където фармацевтите да им обяснят и разкажат за лекарствата, тяхното съхранение, рециклиране и употреба. При посещението си някои ученици дори решиха ,че искат да станат фармацевти. След получената информация учениците успяха да създадат своя мина информационна кампания и обещаха при насрочване на дата за събиране на лекарства с изтекъл срок на годност, от общината, да се включат активно.

Какво?

Ще създадем информационна кампания относно изхвърлянето на лекарствени продукти. В аптека фармацевт ще ни обясни и даде по-подробна информация. След като обобщим наученото ще създадем информационни материали и ще популяризираме идеята в социалните мрежи. 

Кога?

04.05.2022г от 14. 00-15.00 ч. В Аптека "Каролина" 

15.00 - 16.00 ч. В ОУ"Свети Климент Охридски" 

Къде?

Аптека "Каролина" и ОУ"Свети Климент Охридски" гр. Павликени 

Нужна екипировка?

Не

Защо?

За съжаление, все още са много малко хората сред нас, които знаят, че лекарствата не бива да се изхвърлят където и да е било. Напротив – попаднали сред природата, те биха могли да представляват опасност за екосистемата. Всъщност дори опаковките от лекарства се водят опасен отпадък и не бива да се изхвърлят заедно с останалия битов боклук, нито пък да се разпределят съответно към контейнери за пластмаса, стъкло и др.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За контакт Илина Димитрова poisonous_ivy@abv.bg и на място в Аптека "Каролина" 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!