Създай графити с математически формули в сградата на училището си

Създай графити с математически формули в сградата на училището си

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 5 June 2022 до 25 June 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Въпреки, че мисията ни още не е приключила, вече започна успешно и се надяваме в определеното време да я завършим. Накратко разказваме за свършеното дотук и публикуваме снимки с участниците в изминалите часове работа. Математическите формули бяха подготвени и разпечатани на двойно залепваща хартия от учителката по математика г-жа Гинка Савова. Миналата седмица в рамките на няколко часа в два следобеда, доброволците ги изрязаха с помощта на макетни ножчета. В петък след обяд, след като вече бяхме закупили необходимите спрейове и снабдили останалите инструменти за работа, с няколко доброволеца започнахме реализацията на инициативата. Днес след обяд продължихме с още повече желаещи да помагат. За съжаление стълбището е твърде тясно и за краткото време, с което разполагаме успяваме да обработим едва по две - три стъпала. Но продължаваме до успешен край. Надяваме се с тази инициатива да направим нашето училище още по-привлекателно за нови ученици и по-полезно за нашите приятели от всички класове.

Какво?

През месец март доброволците се включиха в реализацията на заплануваната в стратегията на училището инициатива - надписване на стълбищата с мисли на исторически личности и велики владетели, която ние кръстихме "Урок по родолюбие". Сега сме се запътили да осъществим и втората част от тази инициатива, надписване на стълбите към страничния вход на блок Б на нашето училище с математически формули. За целта доброволците с помощта на макетни ножчета ще изрежат формулите, предварително подготвени и разпечатани на двойно залепваща хартия от учителката по математика г-жа Гинка Савова. След това ще ги подредят в ред от лесни към трудни, и от алгебра към геометрия по стълбите (20 на брой) и ще ги напръскат със спрей. Така отново ще направим нашето училище по-красиво и привлекателно и ще помогнем на учащите се да учат математика дори и в междучасията.

Кога?

5.06 - 25.06 - в следобедните часове от 16 до 18 часа.

Къде?

Вълчи дол.

Нужна екипировка?

Работно облекло.

Защо?

Мисията, с която сме се заели, е трудна и изисква специфични умения - изрязване на шаблони и боядисване със спрей. Затова каним всички, които могат да помогнат, да се включат към инициативата и да подкрепят доброволците да я осъществят до края на юни. Чувството да си полезен на другите е много приятно. Ако все още не сте го изпитвали, сега е моментът. Очакваме ви!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!