Събирай пластмасови капачки и кенчета за инициативата "Капачки за бъдеще"

Събирай пластмасови капачки и кенчета за инициативата "Капачки за бъдеще"

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е от 16 April 2022 до 17 April 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Включихме се в пролетната кампания на "Капачки за бъдеще", като предадохме събраните до момента от есента капачки и алуминиеви кенчета. В събирането участват много ученици и техните родители. Надяваме се, че ни е станало навик, защото много доброволци ни попитаха, за да се включат. Предадохме на най-близкия пункт в град Велико Търново и един от нашите доброволци помогна в пункта. 

Какво?

Включваме се в мисията на организацията "Капачки за бъдеще". Събирането на материали за рециклиране се е превърнало в ежедневие и рутина за нас. С желание всички се включват в инициативите. Обособени са кътове за събиране във много класни стаи. 

Кога?

До 15ти април в ОУ"Свети Климент Охридски" до 17.00 ч. 

На 16-17.04 в мобилните пунктове

Къде?

Събирането ще се извърши в делничните дни до 15ти април, в училището. Добриволец ще транспортира събраното на посочените дати. 

Нужна екипировка?

Нужно е кеновете да са празни, смачкани добре и внимателно и да са от алуминий (ако ги лови магнит) 

Защо?

Алуминиевите кенове са едни от най-екологичните опаковки за напитки, тъй като алуминият може да бъде рециклиран безкрайно много пъти и на 100%. При разделно събиране, рециклираните алуминиеви кенове могат да бъдат произведени отново само след 60 дни. Чрез участието в акциите на "Капачки за Бъдеще", всеки ще може да допринесе не само за рециклирането на вложения алуминий, но и ще подкрепи една благородна и стойностна кауза.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За контакт Илина Димитрова poisonous_ivy@abv.bg Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!