Събирай и предай пластмасови капачки и кенчета за инициативата "Капачки за бъдеще"

Събирай и предай пластмасови капачки и кенчета за инициативата "Капачки за бъдеще"

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е от 16 октомври 2021 до 17 октомври 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

 Мисията с капачките сме приели като целогодишна, но вече ще прибавим и кенчетата. Събрахме доста капачки и кенчета, като се включиха както ученици и учители, така и родители. Капачките и кенчетата бяха извозени и предадени на пункт във Велико Търново, за което получихме "Грамота за дарение". Събирането продължава. 😊 

Какво?

На 16 и 17 октомври – събота и неделя, желаещите ще могат да се включат в инициативата „Капачки за Бъдеще“, като освен пластмасови капачки, вече ще се събират и алуминиеви кенове. Велико Търново - 9:00 до 14:00 - стадион "Ивайло". 

В ОУ "Свети Климент Охридски" ще има пункт за събиране на съответните материали от понеделник до петък, а в съботния ден ще бъдат извозени и предадени за каузата. 

Кога?

11-17.10.2021 г. От 09:00 -14:00 ч. 

Къде?

Събирането ще се извърши в делничните дни на съответната седмица, в училището. Доброволец ще транспортира събраното. Който желае и има възможност, може да предаде на място. 

Нужна екипировка?

Нужно е само желание и усмивка. 😊

Защо?

За последните 4 години от неправителствената организация „Капачки за Бъдеще“ са дарили 22 кувьоза за 22 общински болници в страната. Закупена е медицинска апаратура за детски и неонатлани отделения за още 14 български лечебни заведения и са осигурени средства неонатална линейка със специално оборудване в помощ на най-малките пациенти от страната. Продължават с набиране на средства за втора неонатална линейка, като освен пластмасови капачки, вече ще могат да се предават и алуминиеви кенове. За събиране на алуминиеви кенове, всеки може да последва следните 3 стъпки:

Да се увери, че кеновете са алуминиеви – това лесно може да се провери с магнит. Ако магнитът ги лови, значи не са от алуминий и не са подходящи.

Да ги смачка добре, с внимание към острите им ръбове, за да не се пореже.

Да следи за кампании за събиране на капачки и кенове в рамките на пролетните и есенни акции на „Капачки за Бъдеще“.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte

https://velikotarnovo.utre.bg/2021/10/15/589763-initsiativata_kapachki_za_budeshte_idva_vuv_veliko_turnovoСпечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!