Събери ученически пособия и книжки за децата, пострадали от хуманитарната криза

Събери ученически пособия и книжки за децата, пострадали от хуманитарната криза

Клуб "Измирлиевчета", СУ "Георги Измирлиев", Горна Оряховица
Мисията е от 16 March 2022 до 20 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Ние, третокласниците от клуб "Измирлиевчета" при СУ „Георги Измирлиев“ донесохме подаръци в Координационния център в Горна Оряховица, предназначени за украинските деца.  Имахме възможност да ги предадем лично на своите връстници, които вчера пристигнаха от гр. Запорожие. Запознахме се, говорихме си на руски и на български език и заедно произнасяхме имената си.  Миналата седмица посетихме Координационния център и се разбрахме с какво можем да бъдем полезни. Учениците и техните родители подготвиха малки подаръци, които ще помогнат за обучението на украинските деца – тетрадки, химикали, моливи, книжки, настолни игри. Донесохме им също и няколко спортни принадлежности и се надяваме, че така ще повдигнем духа им и ще направим дните им по-добри. През седмицата децата ни посетиха в училище, разведохме ги из класните стаи, плувния басейн, кабинетите, музикалния салон. Очакваме ги като ученици в нашето училище. Две от децата вече тренират футбол заедно с нашите съученици в местния футболен отбор. Обещахме си да сме заедно и в учението и в игрите и в спорта, винаги да си помагаме и да се подкрепяме.

   

https://www.g-oryahovica.bg/news/bulgarski-i-ukrainski-detsa-si-podadoha-rutse-v-gorna-oryahovitsa?fbclid=IwAR0APVpdLkGn98CFJS9Sc_mkshXFpYPkH792aiF6jZWvSWXmsKQSKb5ffTY

https://www.g-oryahovica.bg/news/tretoklasnitsi-ot-su-%E2%80%9Egeorgi-izmirliev%E2%80%9C-gostuvaha-v-koordinatsionniya-tsentur?fbclid=IwAR1tJe2rim5HlvEpvTkotH7JmBPG_SrXKqjzesjhBYb_Y36kX3_QKdCFPo4

Какво?

20 март -Световен ден на щастието

Инициатива, посветена на помощта на засегнатите от войната деца, които вече живеят и ще учат в училищата на  Горна Оряховица. Среща с тях и предаване на събраните ученически пособия и книжки, в помощ на първите им уроци по български език. Да бъдем доброволци в деня на щастието!

Кога?

16.03. от 8.00 часа до 20.03. 11.30 часа.

Къде?

Координационен център за хуманитарна помощ в Горна Оряховица

Нужна екипировка?

Не е нужна.

Защо?

Светът отбелязва Международния ден на щастието, който се чества от всички страни членки на ООН на тази дата (20 март). Резолюцията, провъзгласяваща 20 март за Международен ден на щастието, се празнува от 2013 година насам. Призоваваме всички да засилват привързаността си към всестранното и устойчиво развитие на човешкия потенциал и отново да заяват ангажимента си да помагат на другите. Състраданието способства за щастието и може да построи бъдещето, което желаем. 


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Кремена Е.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!