Стартирай кампания "Капачки за бъдеще" в училище

Стартирай кампания "Капачки за бъдеще" в училище

Клуб "Искра", НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ", София
Мисията е от 6 November 2022 до 13 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Водени от желанието да подкрепим каузата на кампанията "Капачки за бъдеще", която цели осигуряването на медицинска неонатална техника в болниците в България, стартирахме акция за събиране на капачки в училище. Осигурихме съдовете, необходими за тази цел и назначихме отговорници по организацията на събирането на капачките. Означихме съдовете с постери, информиращи за кампанията. Знаем, че сме просто капка в морето и дори да не успеем да съберем масивно количество суровини, целта ни в случая е по-скоро да възпитаме нашите съученици в грижа за другите. Сега само очакваме следващата кампания, на която ще предадем всичко, което сме успели да съберем.

Благодарим на "Капачки за бъдеще" за годините неуморен труд и за каузата, на която са се посветили! Радваме се да живеем в страна, в която има хора като вас! 

Какво?

Насърчени от идеята за осигуряването на кувьози за недоносени бебета, закупуването на неонатални линейки и рециклирането на пластмаса, стартираме кампанията "Капачки за бъдеще" в нашето училище! Доброволците от всеки клас ще отговарят за събирането на капачките, подменянето на съдовете, когато се напълнят и транспортирането им до съответните места. 

Кога?

Надяваме се кампанията да се превърне в традиция за училището ни не само през настоящата учебна година, но и занапред. 

Къде?

Предвиждаме капачки да се събират във всяка класна стая, както и в останалите помещения в училище. 

Нужна екипировка?

Разбирателство и желание за промяна :)

Защо?

На вид незначителна, кампанията "Капачки за бъдеще" за петте години на своето съществуване, е помогнала в рециклирането на над 1 000 000 кг. пластмаса, чрез които са закупени няколко линейки, повече от 10 уреда в помощ на недоносените бебета, а и до днес продължават да разширяват дейността си. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Навсякъде, където си! - започни да събираш капачки, кенчета или пластмасови бутилки и следи кампанията, която организира множество инициативи, на които можеш да предадеш събраните суровини. Така не само опазваш природата, но и помагаш в развитието на медицинската апаратура в България! А това си заслужава! 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!