Стани пратеник на доброто и разбирателството в човешките отношения

Стани пратеник на доброто и разбирателството в човешките отношения

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е на 4 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Здравейте, герои,

Аз съм Дафина Руменова, организатор на днешната инициатива на #Жените_от_малкия_град. От пети клас съм доброволец в клуба и да – наистина искам този свят да стане по-добър към всички нас. Затова се ангажирах с мисията „Стани пратеник на доброто, разбирателството и красотата в човешките отношения“.

В първата част на събитието посредством попълване на анкети и картината на пострадало момиче споделихме опит как да разпознаваме актове на насилие в училище, вкъщи, на улицата. Надписахме и нашите панделки с позитивни думи – мир, обич, разбирателство, толерантност, търпение. Всяка участничка прочете своята „рецепта“ за противодействие.

Във втората част поканихме и пет активни момчетата, като им обяснихме същността на инициативата и всеки от тях получи своята позитивна задача за идната седмица. Те харесаха идеята и в утрешния ден листчетата с послания на жените от малкия град ще достигнат до гимназистите. Така смятаме да привлечем още съмишленици, като ги превърнем в посланици на доброто, разбирателството и красотата в човешките отношения.

Дафина Руменова – Теди


Какво?

Тази инициатива е продължение на дейностите на сформираната през месец март неформална група "Жените от малкия град". В началото бяхме малко неуверени, но вече сме съвсем на „ти“ с мисията на обединеното ни дамско войнство. А предизвикателството днес е да поканим и момчетата! Не е задължително да бъдеш точно жена, за да разбереш идеите ни за равнопоставеност и справедливост. Поканихме топ 5 на харесваните момчета в гимназията. Те ще получат послания, с които искаме да ги приобщим към идеята.  

Кога?

На 04.04. 2023 г. от 13 до 15 часа.Къде?

29-та стая на СУ „Иван Вазов“, Корпус 1

Нужна екипировка?

Всички материали са осигурени – анкети, канцеларски материали, вода, банички, сладки.

Защо?

Всеки човек избира сам какъв да бъде в живота си – дали посланик на доброто и красивото, или някой, който не зачита разбиранията и нуждите на останалите.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Потърсете Теди (Дафина Руменова от 11 а клас) във вайбър, месинджър или dr65376193@edu.mon.bg

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!