Стани “Герой на рециклирането“

Стани “Герой на рециклирането“

Клуб "Измирлиевчета", СУ "Георги Измирлиев", Горна Оряховица
Мисията е на 18 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Днес, 18 март отбелязваме световния ден за рециклиране.Със своя инициатива се включихме и ние. Представяме някои от крайните продукти от работилнички по преизползване на пластмаса, метал, стъкло и хартия. Учениците бяха възхитени от идеите, включени в наръчника „Уроци по рециклиране“, почувстваха се значими и пораснали, вживяха се в ролята на настоящи и бъдещи защитници на опазването на чистотата в природата и в селището, в което живеем. Пожелаха да продължат с уроците по рециклиране и сами дадоха идеи какви материали (ролки от кухненска или тоалетна хартия, пластмасови или картонени чинийки, кори за яйца, метални и пластмасови капачки, буркани, пластмасови шишета и др.) биха могли да преизползват и какви предмети ще успеят да изработят от тях. Идеите се обединиха около създаване на забавни игри за свободното време и през междучасията за по- малките ученици от училището. Създадоха и свой приятел – Бутилкобот, игра Морски шах, Веселата азбука, Мини баскетбол, Весел лабиринт, Часовник, цветни пана за украса на класните стаи. Предизвикахме учениците да мислят за начини, по които могат да рециклират и у дома .Смятаме, че инициативите и дейностите са изключително значими и полезни, особено за по-малките ученици. Нашата мисия е не само да образоваме и възпитаваме, но и да изграждаме и развиваме активна гражданска позиция за едно по-добро и по-чисто бъдещо Утре.

Какво?

През 2018 г. Световната организация за рециклиране (Bureau of International Recycling) обяви 18-и март за Световен ден на рециклирането за първи път. Тази година денят ще се чества за четвъртити път с фокус върху рециклиращите герои - почитайки отделните хора, обществата и организациите, които задвижват промяната към по-устойчиво използване на ресурсите чрез рециклиране. Със своя инициатива се включваме и ние. Организираме работилница за претворяване на отпъдъците и вдъхването на нов живот.   Идеите се обединиха около създаване на забавни игри за свободното време и през междучасията на по- малките ученици в училище - игра Морски шах, Веселата азбука, Мини баскетбол, Весел лабиринт, Часовник, цветни пана за украса на класните стаи. Смятаме, че такива инициативите  са изключително значими и полезни. Нашата мисия е не само да образоваме и възпитаваме, но и да изграждаме и развиваме активна гражданска позиция за едно по-добро и по-чисто бъдещо Утре.

Кога?

18.03. от 11.30 до 13 часа.

Къде?

В училище

Нужна екипировка?

Ролки от кухненска или тоалетна хартия, пластмасови или картонени чинийки, кори за яйца, метални и пластмасови капачки, буркани, пластмасови шишета и др.

Защо?

С тази наша дейност се стремим да предадем на  децата грижата за обществената среда, в стимул за гражданска активност и отговорност, следвайки подхода за намаляване отпадъците в българските градове, увеличаване на разделното събиране, подобряване на нивата на рециклиране и подобряване на обществените пространства за здравословна среда без отпадъци.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Кремена Е.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!