Стани доброволец в пункт за дарения

Стани доброволец в пункт за дарения

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 8 March 2022 до 26 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Докато обмисляхме как да организираме нашата инициатива за дарения за украинците, пристигащи във Варна е постъпило предложение до директора на нашето училище за организиране на кампания сред учители и служители. За нея учителите бяха информирани и поканени да участват на  8.03. 2022 г. Заедно с темата на месеца се запознахме и с идеите на екипа за различни видове мисии. И тогава ни хрумна, че можем да се включим с труд в пункта за дарения на учителската кампания.  Училищната комисия прие нашата помощ. Осъществихме я на два пъти - към края на първата седмица и в края на посочения срок. Това,което направихме  - разтоварихме, сортирахме даренията на хранителни продукти, хигиенни материали и дрехи. Описахме ги и ги поставихме в кашони. Запечатването оставихме за края на втората седмица, когато допълнихме кашоните с новопостъпилите дарения, надписахме и запечатахме с тиксо. Окончателният брой кашони беше  19. Даренията бяха извозени до Варна с организиран превоз от ръководството на училището.

Какво?

В нашето училище по предложение на учителят по математика г-жа Петрова и със съдействието на Директора г-жа Митева се организира кампания за дарения на хранителни продукти и хигиенни материали сред учители и служители за бежанците. Това беше добър повод за инициатива от страна на клуб "Усмивка" - помощ с труд в пункта на събраните дарения. Идеята ни беше приета от Комисията, организирана по повод кампанията. А доброволците вече знаеха какво им предстои - да разтоварят събраните дарения, да ги сортират по видове, да ги опишат, пакетират в кашони и надпишат за съдържание. Решихме това да стане на два пъти - в края на първата седмица и след изтичане срока на кампанията.

Кога?

8.03 - 26.03.2022 година

Къде?

СУ " Васил Левски", Вълчи дол

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Помощта за бежанците-украинци има различни проявления - да дариш, да агитираш и другите да дарят, да помогнеш в пакетирането на вече събрани дарения в друга кампания от други хора. Ето това ни предстои да направим. Направи добро! Помогни от сърце! Заповядай при нас! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!