Стани доброволец на 54-та лекотлетическа щафетна обиколка на Горна Оряховица

Стани доброволец на 54-та лекотлетическа щафетна обиколка на Горна Оряховица

Клуб "Измирлиевчета", СУ "Георги Измирлиев", Горна Оряховица
Мисията е на 10 May 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

176 млади лекоатлети от осем училища в 54-та щафетна обиколка на Горна Оряховица. Надпреварата се провежда всяка година в навечерието на празника на града. На старта застанаха отбори от всички горнооряховски училища и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” от Долна Оряховица. Спортистите бяха поздравени от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. Състезанието уважиха и заместник-кметът Стефчо Алипиев и директорът на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова.Младите лекоатлети пробягаха осем поста, като стартът и финалът бяха пред Общината. Състезанието се проведе в две възрасти – момчета и момичета от 5 до 7 клас и юноши и девойки 8-12 клас. При момичетата първа победа записа отборът на ОУ „Иван Вазов“. Втори се класираха лекоатлетките на СУ „Георги Измирлиев”, а третото място извоюваха момичетата на СУ „Вичо Грънчаров”. На четвърто и пето място са отборите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” от Долна Оряховица и едноименното горнооряховско училище.При момчетата първи триумфираха лекоатлетите на СУ „Георги Измирлиев“, а втори остана отборът на ОУ „Иван Вазов“. Трети се наредиха момчетата на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Горна Оряховица. След това финишираха отборите на СУ „Вичо Грънчаров”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Долна Оряховица и ОУ „Св. Паисий Хилендарски”. И при девойките отборът на СУ „Георги Измирлиев“ се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. На второ място са лекоатлетките на СУ „Вичо Грънчаров“, а трети е отборът на ПГЛПИ „Ат. Буров”. Четвърти и пети останаха ПГЕЕ „Ломоносов” и ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”. При юношите обаче отборът на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ за 25-ти път в своята история спечели първото място. Втори се класира отборът на СУ „Вичо Грънчаров”, а трети на ПГЛПИ „Буров”. Следват ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”, ПГЖПТ „Н. Вапцаров” и ПТГ „В. Левски”. Наградите връчиха кметът инж. Добромир Добрев и директорът на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” инж. Петя Богданова.

Какво?

Участваме в 54-та лекотлетическа щафетна обиколка на Горна Оряховица. Стартът ще бъде даден в 18.00 ч. В бягането ще се включат момчета и момичета 5-7 клас и юноши и девойки - 8-12 клас от всички училища в общината. Състезателите ще бъдат разпределени на 8 поста. Щафетата ще премине по следния маршрут:

І пост - от старта пред Общината до НЧ „Напредък - 1869”;

ІІ пост - от НЧ„Напредък - 1869” до Районен съд Горна Оряховица;

ІІІ пост - от Районен съд до кръстовището на ул. „Вичо Грънчаров” и ул. „Васил Априлов” пред ЖП блоковете;

ІV пост - от ЖП блоковете до кръстовището на улиците „Вичо Грънчаров” и „Балатон”;

V пост - от кръстовището на ул. „Балатон” до кръстовището с ул. „Ангел Кънчев”;

VІ пост - от кръстовището с ул. „Ангел Кънчев” по ул. „Никола Петров” до ПГЕЕ „М. В. Ломоносов”;

VІІ пост - от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” по ул. „Цар Освободител” до бившата сграда на ДЗИ;

VІІІ пост - от ДЗИ до финала на площад „Георги Измирлиев”.

Кога?

10.05.22 г.

Къде?

Горна Оряховица, стартът е пред Общината.

Нужна екипировка?

Удобни дрехи.

Защо?

Подобни инициативи се нуждаят от доброволци, които да застанат рамо до рамо, за да може спортът да продължи да се развива.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Кремена Е.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!