Стани част от специално предизвикателство чрез игри от глухи към чуващи

Стани част от специално предизвикателство чрез игри от глухи към чуващи

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 5 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Участието ни като доброволци в събитието Deaf Game Night, което се проведе на 5 декември в град София, беше едно изключително интересно, удовлетворяващо и изпълнено с новости преживяване, което трудно бихме забравили.

Нашата задача като доброволци започна още преди началото на събитието с помощта за неговата организация, като се постарахме максимално да улесним работата на неговите водещи. След това ни беше предоставена невероятната възможност сами да се включим в игрите. Те имаха за цел да запознаят чуващите с жестомимичния език и се справиха със задачата повече от чудесно! Дейностите бяха забавни, динамични и разнообразни, като в тях взеха участие хора от всякаква възраст. Макар и за сравнително краткото време, за което играта се проведе, успяхме да разберем много за комуникацията с тези, лишени от слух, както и сами да научим някои понятия и жестове от българския жестов език, които определено бихме могли да използваме в бъдеще. Играта наистина подбуди желание у нас да опознаем и научим повече за глухата общност в България.

За нас беше голямо удоволствие да помогнем за организирането на Deaf Game Night и популяризирането на българския жестов език. След играта споделихме наученото с приятели, които също проявиха интерес и повториха някои от жестовете, които им показахме. Щастливи сме, че бяхме част от това идейно и истински значимо събитие!

Какво?

Ще разберете повече за глухата общност у нас, помагайки в организирането на игра, специално подготвена от глухонеми за чуващи, ще научите понятия и жестове от българския жестов език (БЖЕ) и ще се запознаете с нови и интересни хора.

Кога?

Събота, 05.11.2022 г. от 18:30 часа.

Къде?

Галерия Credo Bonum, улица Славянска 2, София

Нужна екипировка?

Единствената нужна екипировка е добро настроение.

Защо?

Ще имаме шанса да се докоснем до цял нов начин на общуване и на живот, да научим нови интересни и полезни неща и да се запознаем с различни, прекрасни хора.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!