Стани библиотекар за един ден и помогни на Градската библиотека, гр. Свищов

Стани библиотекар за един ден и помогни на Градската библиотека, гр. Свищов

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 22 May 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 22 май част от героите от клуб „Ангелски сърца“, гостуваха с в градската библиотеката. Героите се запознаха с работата на библиотекаря, с подредбата на книги в различните отдели и тяхното намиране. Учениците с удоволствие се включиха в игрите подготвени специално за тях - подреждаха книги по азбучен ред, нареждаха думи и даже влязоха в ролята на библиотекар и читател.

Една впечатляваща и запомняща се среща със служителите на Градска библиотека – Свищов. От сърце ни пожелаха да продължаваме да обичаме книгите, защото четящите хора могат да постигнат всичко! Винаги е интересно човек да надникне в миналото и да научи любопитни факти за хората живели някога, за животът тогава, защото е важно да знаем и да помним корените си.


Какво?

Няма как ангелските сърца да не организират тематична мисия по повод месечно предизвикателство "Подкрепи местното читалище". Имаме две причини да се включим в това начинание. Една от тях е 11 май - историческа дата в календара на българската култура и професионален празник на тези, които служат на писменото слово като го съхраняват и разпространяват с идеята то да пребъде. Българските библиотекари заслужават този ден на признание, защото да бъдеш библиотекар в България не е просто професия и препитание, а призвание, на което си отдаден. Втората причина е Националната библиотечна седмица "Библиотеките по-нужни от всякога" към Градска библиотека, Свищов. По време на нея ще имаме възможност да бъдем библиотекари за един ден, да се запознаем с начина на подреждане на книги, създаване на читателски картон и записването на желаните от читателя заглавия. От библиотеката ни обещаха да е много забавно и ни подсказаха, че ще имаме за задача да откриваме определени заглавия по рафтовете.

Кога?

На 22 май от 14:30 ч. до 16:30 ч.

Къде?

В Градска библиотека, гр. Свищов. Не е необходим транспорт, тъй като библиотека се намира в близост до учебното заведение и е необходим само маршрутен лист.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Това е кауза, на която служим през годините, независимо от политически и икономически кризи, преходи, подценяване от държавата и обществото, лоша материална база и ниско възнаграждение за нашия принос. Това е уникална професия, дори донякъде загадъчна! Библиотекарят като любезен магьосник управлява целия свят на мечтите, приказките, пътуванията, романтиката... Казват, че е скучно в библиотеката, но съдбата не може да бъде по-благосклонна от това да живееш сред книгите!


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клуба и на facebook страницата на СУ "Николай Катранов" - Свищов

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!