Сприятели се с дете от ромски произход и му помогни да навакса с уроците

Сприятели се с дете от ромски произход и му помогни да навакса с уроците

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 1 април 2021 до 30 април 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

С мотото "Слънцето свети еднакво за всички" праз месец април  ние  успяхме да намерим нови приятели сред децата от ромски произход. Вече знаем, че тези деца с нищо не са по-различни от нас и сме щастливи, че в продължение на един месец можехме да им помагаме да наваксат с уроците. Освен с четене, писане и смятане, успяхме да наваксаме и с  компютрите. Показахме им как да използват платформата Teams по време на дистанционно обучение. Най-интересни бяха часовете по Компютърно моделиране, в които всички успяха да си направят своя собствена игра в Scratch. Това беше един вълнуващ месец, в който намерихме нови приятели и уроците ще продължат и занапред.


Какво?

С мотото "Слънцето свети еднакво за всички" ние ви приканваме през този месец да се сприятелите с деца от ромски произход и да им помагате с уроците. Тези деца не са по-различни от нас и ние вече имаме приятели сред тях. Този месец имате възможност да намерите нови такива, на които да помогнете и да бъдете полезни. 

Кога?

От 1 април до 30 април.

Къде?

В СУ "Алеко Константинов", град Луковит.

Нужна екипировка?

Не е нужна екипировка.

Защо?

Децата от ромски произход с нищо не са по-различни от всички нас. Понякога условията, при които живеят, са трудни и не могат да ходят редовно на училище. Ето за това вие можете да им помогнете да наваксат изпуснатия материал и така да намерите нови приятели. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с Ася Найденова и Цветанка Лазарова.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!