Спортувай и се сприятелявай с украински младежи

Спортувай и се сприятелявай с украински младежи

Клуб "НПМГ подава ръка", НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", София
Мисията е на 11 February 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 11.02.2024г. доброволците от отбора на "НПМГ подава ръка" проведоха мисия в BRITANICA Park School.

Организираното събитие беше в партньорство с Международната награда на херцога на Единбург и инициативата, подкрепена от УНИЦЕФ България и Британското посолство в София- #БъдиBuddy.

По време на инициативата учениците на НПМГ "Акад. Любомир Чакалов" представиха на украинските младежи едно от най-интересните направления в Наградата- "Физическа активност". Заедно те играха волейбол и баскетбол, а украинските младежи бяха много развълнувани, тъй като в училището, в което се обучават нямат физкултурен салон, в който да спортуват и да се забавляват.

Мисията започна в 10:00 часа, а нейната продължителност беше два астрономически часа.

Младежите бяха много щастливи от възможността да създадат нови приятелства и да спортуват заедно и си тръгнаха заредени с много положителна енергия и добро настроение.


Какво?

Организираме инициатива, която ще се проведе в частното училище BRITANICA Park School. Събитието има за цел да социализира украинските младежи, които пребивават в България и участват в програмата #бъдиbuddy, част от Международната награда на херцога на Единбург. 

По време на тази инициатива участниците от отбора на "НПМГ подава ръка" и украинските младежи ще играят волейбол, баскетбол и ще се учат да играят традиционни народни танци. 

Идеята за тази мисия ни хрумна след среща с екипа на Наградата, в която обсъдихме с какво можем да бъдем полезни за по-лесното социализиране на украинските младежи в обществото.

Кога?

Инициативата ще се проведе на 11 февруари от 10:00 ч.

Къде?

В BRITANICA Park School.

Нужна екипировка?

Имаме всичко необходимо. :)

Защо?

Организираме тази мисия, защото смятаме за изключително важно да помогнем на украинските ученици, които се намират в много трудна ситуация.

Чрез мисиите, които организираме в рамките на програмата #бъдиbuddy целим да социализираме младежите и да им покажем, че е много лесно и интересно да бъдат в помощ на обществото.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Герои, които не са част от клуба, могат да организират подобно събитие или да се свържат с организаторите от отбор "НПМГ подава ръка".

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!