Сподели любима книга със съучениците си и обогати фонда на училищната библиотека

Сподели любима книга със съучениците си и обогати фонда на училищната библиотека

Клуб "Измирлиевчета", СУ "Георги Измирлиев", Горна Оряховица
Мисията е от 16 May 2022 до 20 May 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

 В навечерието на 24 май ние призовахме учениците да се превърнат в съвременни будители, да купят една любима своя книга и да я дарят на училищната библиотека. По този начин ние искахме да провокираме децата да се превърнат в добротворци и да споделят със своите съученици и приятели любимите си заглавия. Инициативата надхвърли нашите очаквания. Много родители донесоха любими детски заглавия  и така бяха организирани кътове за четене, това бяха своеобразни библиотеки в самите класове. Ние в момента осъзнаваме, че голяма част от учениците даряват на училищните библиотеки заглавия, които не са включени в задължителната учебна програма и по този начин се разширява фонда на библиотеките, извън заглавията, които се изучават в училище.

Какво?

В края на учебната година и в навечерието на 24-ти май отправяме към вас едно вълнуващо предизвикателство, наречено: „Сподели любима книга със съучениците си“.

Каква е идеята?

Изберете своя любима книга, напишете послание на нея и я оставете в кашоните на централния училищен вход или я предайте на класния си ръководител. Със събраните книги ще обновим библиотеката във фоайето на училището, така че да могат да са на разположение на всички вас.

Кой може да участва?

Всеки, който желае да сподели със съучениците си своя книга, като я направи част от училищната библиотека.

Какви книги могат да се даряват?

Всякакви книги, които харесвате и бихте желали да бъдат прочетени от повече деца. Може да са употребявани или нови, от литературата, изучавана в училище, или съвсем различна от нея, която ви вълнува и забавлява.

Какво послание да напиша в книгата?

Каквото желаете – да е лично от вас, идващо от сърцата ви и да е подписано (посочете имената си и класа, от който сте).

Кога?

16.05.22 от 08.00 часа.

Къде?

В училище.

Нужна екипировка?

Книги с послание.

Защо?

Най-голямата награда ще бъде създадена от вас - да имате обновена библиотека, изпълнена с разнообразна литература, която да е на ваше разположение по всяко време, когато сте в училище. Всички участвали класове ще получат благодарствени грамоти и ще бъдат обозначени като дарители на библиотеката.

И така... Едно, две, три, старт! Поставяме начало на предизвикателството. Нека в него да се включат повече четящи добротворци 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с К. Енчева

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!