Снимай видео за борбата с дезинформацията и фалшивите новини и помогни на повече хора да се информират по темата

Снимай видео за борбата с дезинформацията и фалшивите новини и помогни на повече хора да се информират по темата

Клуб "Героите на Йовков", СУ "Йордан Йовков", Тервел
Мисията е от 22 January 2024 до 31 January 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

https://www.facebook.com/damianka.ivanova.5/posts/pfbid0dMGo2MPbVwS9GxYyibFEXHAx5ngLU4vGU7ktYEfQcPTG2Fab9Dq8UdMdjCGVZxcyl?notif_id=1706863740072312¬if_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

По случай 28 януари-Международния ден за защита на личните данни, ДК "Героите на Йовков" направиха интернет кампания на тема "Влез в битка с дезинформацията и фалшивите новини". Водещите от видеото дадоха 5 съвета на потребителите как да се ориентират в морето от информация и да разбират кои новини са истински и кои -фалшиви. Видеото е публикувано във Фейсбук-най-гледаната социална  мрежа.

Какво?

Подготвяме видео на тема ,,Влез в битка с дезинформацията и с фалшивите новини". По този начин ще отговорим на месечното предизвикателство на TimeHeroes. Изготвяме текст за представяне пред аудиторията на две социални мрежи Facebook и Instagram, ще бъде заснето с помощта на госпожата по ИТ, която е също част от клуба. Монтажът също ще се извърши от нея. Сценарият е подготвен от ръководителя на доброволческия клуб. Двамата водещи във видеото ще бъдат Александра и Златина.

Кога?

Видеото ще бъде заснето на 24.01.2024 г. До края на месец януари видеото ще бъде качено в социалните мрежи.

Къде?

Видеото ще бъде качено онлайн.

Нужна екипировка?

Тениски с логото на ,,Героите на Йовков''.

Защо?

Инициативата ще бъде осъществена изключително от доброволците в клуба.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Може да пише на лично в инстаграм.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!