Сгъни 1000 оригами с кауза

Сгъни 1000 оригами с кауза

Клуб "Библиотека на доброто", ОУ "Добри Чинтулов", Варна
Мисията е от 12 February 2023 до 20 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Доброволците от клуб "Библиотека на доброто " при ОУ "Добри Чинтулов гр.Варна се включиха в благотворителната кампанияз за създаване на оригами жерави в подкрепа на хората с множествена склероза.

Сгънахме нашите 1000 жерава и ги изпратихме на фондация "МС-Мога Сам". Оставихме си 1 жерав като наш талисман. 

Какво?

Клуб "Библиотека на доброто" ще се включи в благотворителната кампания за създаване на жерави-оригами в подкрепа на хората с множествена склероза.

Думата “senbazuru” се превежда буквално от японски като “1000 жерава”. Легендата гласи, че всеки, който успее да сгъне толкова оригами, ще получи шанс желанието на сърцето му да се сбъдне.

Върху нея стъпва и кампанията на фондация “МС - Мога сам”, която събира две мечти на едно място - първата е хората да започнат да се грижат за себе си, като отделят по малко време за сгъване на жерави и така да стартират една много ценна лична практика - трениране на осъзнаване. Втората - с помощта на сгънатите жерави да бъдат събрани 50 000 лв, с които да бъдат осигурени средства за превенция, трансформация и лечение на хората с МС.

Нашата цел е да сгънем 1000 жерава, които след това да изпратим на фондация "МС-Мога Сам". Фондацията ще има грижата да превърне изящните оригами в красиво пано и да намери "осиновители", които да закупят създадената на ръка декоративна творба. Всички средства ще бъдат събрани във фонд "Андрей". 

Кога?

от 8:00 ч. на 12 февруари до 12:00 ч. на 21 март.

Къде?

В училищната библиотека.

Нужна екипировка?

Всички материали ва осигурени.

Защо?

“Вярвам, че всеки един сгънат жерав ще промени не само вашия живот. Ще промени живота и на благодетелите, заявили своята готовност да откупят жеравите и по този начин да променят за добро живота на хората с МС, заради които създадохме инициативата. Защото животът не свършва с диагнозата множествена склероза. Той започва по нов начин, с нова нагласа и с подкрепа за независимо и абсолютно възможно всекидневие.”

- Биляна Савова, създател на фондация “МС – Мога Сам”

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Информация и материали може да намерите  на място в училищната библиотека или да пишете на имейл: bibliochintulov@abv.bg

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!