Рециклирай опаковачни кашони и подари храна и усмивки на социално слаби хора за Коледа

Рециклирай опаковачни кашони и подари храна и усмивки на социално слаби хора за Коледа

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 16 October 2022 до 10 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Доброволците от клуб "Усмивка" започнаха осъществяването на инициатива, свързана с две добри дела - опазване чистотата на природната среда и осигуряване на средства за хранителни продукти за коледната трапеза на самотните хора от Вълчи дол. За целта потърсиха и получиха съответните разрешения за пакетиране и подготвяне на кашоните от ученическия стол за изнасяне в пункт за вторични суровини и последващо рециклиране. С получените средства ще се закупят хранителни продукти за традиционната ни инициатива по Коледа " Да подарим усмивка на самотен човек!" Мисията продължава до 10.12. когато ще се потърси транспорт и подходящ пункт за изнасяне на събраната хартия. До тогава всеки понеделник от 14 до 16 часа доброволците ще разтварят, подреждат и връзват куповете хартия, за да е по-лесно тяхното пренасяне. 

Какво?

Идеята беше на координатора на клуб "Усмивка". След започването на учебната година, започва и работата на училищния стол. Продуктите се получават в големи опаковъчни кашони, които се изхвърляха в и около казаните за боклук до оградата на училището. Хрумна ми идеята, че могат да се събират и пакетират за вторични суровини, вместо да се изхвърлят и допълнително замърсяват околната среда. С получените средства доброволците ще закупят хранителни продукти за инициативата "Да подарим усмивка на самотен човек", която традиционно осъществяваме преди големия християнски празник Рождество Христово. За целта трябваше да поискаме разрешение от директора на училището, за използване на помещението на училищната лавка /която тази година не работи/ за складиране на кашоните, а след това да се срещнем с представители на училищния стол и патронажа /осигуряващ топъл обяд на социално слаби хора/ и да ги помолим да пренасочат празните кашони от казаните към лавката. От тук нататък доброволците ще работят всяка седмица като ще разтварят кашоните, подреждат по големина и опаковат за изнасяне на вторични суровини. Може би в края на инициативата ще потърсим и подходящ пункт /тъй като в нашия град няма/транспорт, с който да извозим събраната хартия. 

Кога?

16.10 - 10.12. 2022 г. - всеки понеделник от 14 до 16 часа.

Къде?

В училище.

Нужна екипировка?

Няма.

Защо?

За да се погрижим за чистотата на околната среда и за коледната трапеза на самотните хора. Две добри дела в едно. Ако и ти желаеш да се включиш, заповядай при нас. Мисията продължава.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор на marmihpet@abv.bg

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!